Danko: Slovensko investorov nevyháňa, RegioJet má dotáciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Danko
Šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 15. januára (WebNoviny.sk) – Vládna koalícia je funkčná napriek tomu, že sa skladá z troch rôznych strán s vlastnými programami a prioritami. V diskusnej relácie televízie TA3 V Politike to v nedeľu povedal predseda parlamentu a SNS Andrej Danko.

Priznal, že medzi lídrami koaličných strán existuje rivalita a súťaživosť s cieľom čo najlepšie riešiť problémy, zachovávajú si však slušnosť a korektnosť. „Koalícia vznikla koaličnou zmluvou, neznamená to však, že vznikne zlúčenie strán. Je celkom prirodzené, že každá z politických strán má svoje programové ciele, ktoré chce presadiť. Je však veľmi dôležité, že dochádza k prienikom určitých oblastí, ako sú napríklad sociálne oblasti,“ zdôraznil.

Trasy IC vlakov bez dotácie

Danko sa vrátil aj k téme RegioJetu a jeho odchodu z trasy Bratislava – Košice. RegioJet podľa predsedu parlamentu presadzuje myšlienku, že nevie konkurovať na štátom dotovaných trasách, na ktorých sa vozia skupiny občanov zadarmo.

Trasy IC vlakov pritom podľa Danka nemajú žiadnu dotáciu a cestovanie zadarmo na týchto linkách neexistuje, RegioJet pritom od štátu dostáva ročne dotáciu 8,5 milióna eur. Zároveň zdôraznil, že Slovensko nevyháňa investorov, váži si každého z nich. „Musí mať ale jasné čitateľné podmienky, štátni úradníci mu nemôžu nadštandardne vychádzať v ústrety spôsobom, ktorý poškodzuje záujmy Slovenska,“ doplnil.

Danko by privítal novú koncepciu rozvoja dopravy na Slovensku ako aj investície do obnovy vagónov a železničnej infraštruktúry.

Danko sa o šialencoch v politike rozprávať nechce

Danko sa nevyhol ani kritike opozície. SaS podľa neho priniesla na Slovensko politiku útočenia a urážok a lídra hnutia OĽaNO-NOVA Igora Matoviča označil Danko za šialenca. Na Matoviča chce šéf parlamentu podať prvý polrok tohto roku trestné oznámenie a odporúča mu, aby jeho útoky boli založené na faktoch.

„Poďme sa baviť o politike, o tom, čo môžeme urobiť pre ľudí, a nie o týchto šialencoch v politike. Politika nie je iba o urážaní a osobnom útočení, tak ako si to myslia niektorí opoziční lídri, skutočne by som sa radšej s opozíciou rozprával o veciach, ktoré dokážu zmeniť život ľudí k lepšiemu,“ vyhlásil s tým, že on sám nikdy nič neukradol ani nič zlé neurobil.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Danko
Firmy a inštitúcie RegioJet