Fico prehovoril o nastupujúcej generácii v strane Smer-SD

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Obrazom: Na posledný míting Smeru prišlo tisíce ľudí
Smer-SD posledným predvolebným mítingom naplnil bratislavské Národné tenisové centrum. Účastníkov mítingu privítal moderátor Martin Nikodým, po ňom s politickým prejavom vystúpil Robert Fico. Ťahákom bol český spevák Michal David, ktorý bol súčasťou kultúrneho programu. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 16. januára (WebNoviny.sk) – Nastupujúcu generáciu v Smere-SD vidí predseda strany Robert Fico vo vicepremiérovi Petrovi Pellegrinim a v štátnej tajomníčke ministerstva vnútra Denise Sakovej. Za nastupujúcu generáciu ich označil v najnovšom videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti s tým, že na najbližší výjazd do Martina ich v utorok berie so sebou.

„Chcem prejsť celé Slovensko. Nebudem chodiť sám. Pozval som niektorých predstaviteľov z nastupujúcej generácie Smeru-SD, aby chodili so mnou. V Martine sa budem tešiť zo spoločnosti Petra Pellegriniho a rovnako bude so mnou štátna tajomníčka Denisa Saková, ktorá sa sústredí na témy typické pre tento rezort, najmä reformu verejnej správy. Bude to dobrá partia. Môžeme urobiť kus dobrej roboty,“ uviedol Fico vo videu.

Analytik Ján Baránek vidí dve možnosti, prečo Fico predstavil Pellegriniho a Sakovú ako nastupujúcu generáciu. „Možno chce posunúť generáciu nastupujúcich politikov alebo korunných princov do popredia. Sakovú chce spopularizovať a potom možno ňou nahradí Roberta Kaliňáka. Ak by som išiel vymeniť Kaliňáka, urobil by som to takisto,“ povedal Baránek pre agentúru SITA.

Saková na ministerstve vnútra pôsobila štyri roky aj ako vedúca služobného úradu v rokoch 2012-2016. Počas prvej Ficovej vlády bola u Kaliňáka šéfkou sekcie informatiky a bezpečnosti.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Denisa SakováJán BaránekPeter PellegriniRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie SMER-SD