Trnavská fakulta odmieta nenávistné prejavy študenta Repku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bratislavou pochodovali extrémisti
Účastníci protestného zhromaždenia Stop likvidácii Európy, spoločne za Slovensko proti diktátu Bruselu! Bratislava, 25. jún 2016. Foto: SITA/Marko Erd

TRNAVA 17. januára (WebNoviny.sk) – Dekan Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity René Bílik sa dištancuje od názorov študenta Jozefa Repku na sociálnej sieti, ktoré podľa neho hrubo poškodzujú meno univerzity aj fakulty.

,,Zoznámil som sa s obsahom týchto vyjadrení a pokladám ich za absolútne neprijateľné a nebezpečné, pretože sú založené na princípe rasovej a sociálnej neznášanlivosti a obdive voči tomu najhoršiemu, čo, žiaľ, tvorí súčasť moderných dejín ľudskej civilizácie,“ napísal Bílik vo vyhlásení, ktoré zverejnil na webovom sídle fakulty.

Bloger Ján Benčík vo svojom blogu v Denníku N upozornil, že študent Trnavskej univerzity Jozef Repka šíri na sociálnej sieti extrémistický obsah. Okrem iného sa podľa Benčíka hlási aj k obdivovateľovi Adolfa Hitlera Mariánovi Magátovi. Rómov označuje za ,,cigánskych parazitov“ a ,,háveď, ktorá nikdy nepracovala a dostáva všetko zadarmo“.

Repka bol tiež iniciátorom petície za referendum o odvolaní prezidenta Andreja Kisku, ktorého označil viacerými hanlivými výrazmi. Po zverejnení blogu Jána Benčíka tvrdí, že nad facebookovým profilom s menom Jozef Repka nemá kontrolu. Bílik vo vyhlásení uviedol, že pri rešpektovaní slobody prejavu, no s vedomím jej hraníc, inicioval konanie, ktoré mu umožňujú interné predpisy vysokej školy. Zároveň poďakoval všetkým, ktorí jeho a vedenie univerzity o probléme informovali.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Trnavská univerzita