Hľadajú telo zavraždeného podnikateľa Richarda S.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia hľadala drogy vo vlakoch
Železničná polícia počas preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok v obvode železničných dráh. Bratislava, 11. marec 2015. Foto: ilustračné, SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 18. januára (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline po vykonaní procesných úkonov v prípade vraždy žilinského podnikateľa Richarda S. v najbližších dňoch končí vyšetrovanie tohto prípadu.

Ako ďalej agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, doposiaľ vykonané procesné úkony a nazhromaždené dôkazy nasvedčujú tomu, že skutku sa dopustil 44-ročný Peter K., ktorý čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.

„Obvinený Peter K. mal dňa 23. mája 2016 okolo poludnia v Žiline obchodné stretnutie s podnikateľom Richardom S. Podľa doposiaľ zistených informácií mal obvinený na tomto stretnutí nezisteným spôsobom úmyselne Richarda S. usmrtiť, pričom telo mal ukryť na doposiaľ bližšie nezistené miesto,“ uviedla Balogová.

Obvinený 44-ročný Peter je stíhaný väzobne

Na stretnutí sa podľa polície obvinený zmocnil kľúčov od vozidla BMW 325d striebornej metalízy, ktoré patrilo Richardovi S. a s vozidlom následne odišiel smerom na sídlisko Solinky, kde ho na Smrekovej ulici okolo 16:00 zaparkoval.

„Na tomto mieste bolo aj vozidlo nezvestného podnikateľa nájdené. Obvinený 44-ročný Peter K. je stíhaný väzobne. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsať rokov,“ povedala Balogová.

Policajný vyšetrovateľ zároveň podľa Balogovej tiež vedie proti Petrovi K. trestné stíhanie pre pokus zločinu podvodu. „Podľa zistených informácií sa obvinený dňa 23. mája 2016 pokúsil podvodným spôsobom na svoju spoločnosť previesť pozemky patriace poškodenému Richardovi S.,“ informovala hovorkyňa.

Polícia žiada o pomoc

Pred ukončením vyšetrovania prípadu sa podľa Balogovej polícia opakovane obracia na širokú verejnosť so žiadosťou o pomoc pri hľadaní tela nezvestného podnikateľa Richarda S.

„To znamená, akékoľvek poznatky a informácie o nezvyčajnom pohybe motorových vozidiel a osôb s náradím na kopanie v blízkosti obcí Kysucký Lieskovec, Ochodnica, Kysucké Nové Mesto a Čierne a to v teréne mimo vyznačených ciest v období od 23. mája 2016 do 3. júla 2016. Takisto polícia žiada občanov o informácie k neobvyklým zmenám terénu v daných lokalitách, ktoré by nasvedčovali výkopové práce a tieto zmeny upútali ich pozornosť,“ zdôraznila Balogová.

Informácie môžu občania policajtom oznámiť osobne, telefonicky alebo písomne a to aj anonymne na nasledujúce kontaktné adresy vyšetrovateľa: Odbor kriminálnej polície KR PZ v Žiline, ul. Hálková, Žilina, mjr. Ing. Andrej Hulman, tel. č. 096140 2612, e-mail: andrej.hulman@minv.sk; alebo na bezplatnej tel. linke 158.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia