Video: Matovič spôsobil rozruch na tlačovke Danka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Matovič
Igor Matovič Foto: WebNoviny

BRATISLAVA 18. januára (WebNoviny.sk) – Na tlačovej besede šéfa parlamentu Andreja Danka o cenách energií bolo v stredu „veselo“. O rozruch sa postarali poslanci Igor Matovič a Jozef Viskupič (OĽaNO), ktorí mali so sebou transparenty.

Ochranka ich chcela z miestnosti vykázať už pred tlačovkou, ale Danko im dovolil ostať. Po tlačovke však už bola opäť neoblomná a vyzvala oboch poslancov, aby opustili miestnosť. „Ja idem, ale nestrkajte do mňa, vyzývam vás ja,“ bránil sa Matovič. V rukách držal transparenty „Chudobná vdova +100%“, „Bašternák -200€“ a so slovami „mám právo ukázať toto človeku, ktorý to spôsobil, čo spôsobil“, pomaly odchádzal a zdôraznil, že je to verejná tlačovka.

Ochranka ho ešte raz vyzvala k opusteniu miestnosti, na čo zareagoval: „Ja idem normálne, v poriadku. Vy mi budete určovať, ako mám ísť rýchlo“ pýtal sa. Po ďalšej krátkej výmene slov Matovič so slovami „kryjete zlodeja, ktorý nevyplatil ľuďom mzdy“ odišiel. Pri odchode ešte ochrankárovi zdôraznil, aby do neho nestrkal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoIgor MatovičJozef Viskupič
Firmy a inštitúcie WBN