FEBRUÁROVÉ MUSIC CLUBY

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: KZP

Po krátkej vianočnej prestávke nabehli Music Cluby v novom roku opäť do rýchleho tempa. Po januárovom oťukávaní pokračujeme ozaj pestro: s pesničkárskym večerom, krstom albumu popredného slovenského gitaristu, bubnovačkou a platformou 3x instruments, tentokrát zameranou na husle.

Intímny charakter DK Lúky oceňujú už desaťročia rôzni folkoví bardi. Pesničkársky večer predstaví dve generačné osobnosti a jednu formáciu. Miroslava Šmilňáka, alias Miro Jilo, petržalské publikum už pozná z jeho pôsobenia na akcii Petržalská baretka. Tam zaujal krátkymi pesničkami a tzv. fotrovským folkom. Na Lúkach teraz predstaví svoju vážnejšiu tvár s prekračovaním hraníc rôznych žánrov s akcentom na gospelovú tvorbu. Žánrovo pracuje aj skupina Mysami, ktorá prepája folk s latinsko-americkými rytmami a rockovými prvkami. Ich rozmanitá tvorba sa dostala na stránky našich popredných denníkov.

Hudobný publicista vynachválili prácu s dynamikou, vokálmi a textami s dôkladnými pointami. Do tretice sa predstaví skúsený matador folkovej scény Peter Janků – publicista, scénograf, výtvarník a najsociálnejšie orientovaný pesničkár na Slovensku. V jeho košatých hudobných príbehoch sa odráža skúsenosť, charizma a rozhľadenosť.

Informácie: MIRO JILO; PETER JANKŮ; MYSAMI / DK Lúky / 03.02. 2017 / 19:00 / 3 €

Peter Bulík sám seba definuje ako celoživotného samouka hrajúceho na gitare. Intuíciou a sebazdokonaľovaním sa stal dôležitou súčasťou bratislavskej hudobnej scény. Za svoju najväčšiu výhodu považuje všestrannosť: „Od mojich štrnástich nehrávam iba v jednej kapele a myslím že hranie viacerých žánrov je odrazom môjho odvekého záujmu o hudbu ako takú a nešpecifikovať sa iba na jeden žáner.“ Objavuje sa nielen po boku rockových muzikantov ako napr. Marián Greksa, ale siahla po ňom aj hiphopová (Kali, Miky Mora, Čistychov atď.) a world music scéna (La3no Cubano). Peter Bulík pokrstí na koncerte v DK Lúky svoj nový sólový album.

Informácie: PETER BULÍK / DK Lúky / 10.02. 2017 / 19:30 / 3 €

V novom roku budeme potrebovať čo najviac energie na zdolávanie nových výziev v osobnom i pracovnom živote. Príďte si vybiť tú zlú a načerpať tú tvorivú. Tri perkusívne zoskupenia Maribondo, Drumstas a Bubnovačka Orchestra prepoja rytmy sveta z orientu, Balkánu, Afriky a Latinskej Ameriky s rôznymi hudobnými žánrami. Na workshope určenom pre laikov aj skúsených hudobníkov získate schopnosť pracovať v tíme, získate bubenícky feeling a skupinový groove a hlbšie preniknete do sveta rytmov.

Informácie: DRUMSTAS; MARIBONDO + BUBNOVAČKA ORCHESTRA / DK Lúky / 17.02. 2017 / 19:30 h / 4 € predpredaj / 6 € v deň podujatia

Záver mesiaca sa bude niesť v platforme 3x instruments – venovanej kráľovskému nástroju – husliam. Trojica interpretov ukáže ich prednosti a ako sa dá s nimi pracovať v oblasti melódie, ale i rytmu. Svoje práce predstavia Peter Vojtík, folklorista a akademik momentálne hosťujúci v orchestri Slovenského národného divadla, predstaviteľ mladej generácie talentovaných českých huslistov Adam Novák a Ján Kružliak, ktorého dôverne pozná bratislavská klubová scéna z účinkovania v skupine La3no Cubano a mnohých ďalších formácií.

Informácie: 3x instruments – VIOLINS

PETR VOJTÍK; ADAM NOVÁK; JÁN KRUŽLIAK ML. / DK Lúky / 24.02. 2017 / 19:30 / 3 €

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián Greksa