Danko: Na hodnosť kapitán som hrdý, zaslúžim si ju

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Predseda parlamentu Andrej Danko počas tlačovej besedy na ktorej oznámil disciplinárne stíhanie poslanca za stranu OĽaNO - NOVA I. Matoviča, za hanobenie národa. Bratislava, 28. október 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 19. januára (WebNoviny.sk) – Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko je na svoju hodnosť kapitán, ktorú mu v septembri udelil minister obrany Peter Gajdoš, hrdý. Ako na štvrtkovej tlačovej besede zdôraznil, v prípade potreby je pripravený prevziať zodpovednosť, ktorá mu ako kapitánovi prináleží. „Ja si tú hodnosť zaslúžim, nemám z toho žiadnu výhodu,“ vyhlásil Danko.

Výzvu lídra OĽaNO Igora Matoviča, aby hodnosť vrátil, Danko odmieta. „Výložky, ak by to bolo nutné, si veľmi rád dám,“ povedal na štvrtkovej tlačovej besede Danko s tým, že výložky si neskutočne váži. „Rád si ich ako vojak dám, som hrdý na to, že som kapitán v zálohe. Ctím si vojakov, ktorí padnú. Môžem hrdo povedať, že som rok v armáde slúžil,“ uviedol a dodal, že jeho priamym veliteľom bol generál a súčasný minister obrany Peter Gajdoš.

Podľa Danka je zrejmé, že povýšenie z hodnosti desiatnika na hodnosť kapitán je priamoúmerné jeho vzdelaniu a veku. „O to viac sa zamýšľam, keď sa k týmto veciam vyjadrujú ľudia, ktorí majú modrú knižku a nie sú členmi armády,“ uviedol na adresu Matoviča. Ctí si, že mu Gajdoš po 18 rokoch dal takúto vysokú hodnosť. Ako zdôraznil, tento rok sa nedá opozičným poslancom vyprovokovať a oznámil, že Matoviča čaká trestné oznámenie za ohováranie, poškodzovanie mena, šírenie neprávd o Dankovej osobe.

„Dnes som pochopil, že pán poslanec, ktorého meno nechcem používať, vôbec nerozumie tomu, čo je armáda SR,“ uviedol na adresu Matoviča. „Verejne ho vyzývam, nech povie, akou diagnózou trpí, že má modrú knižku. Že nemohol slúžiť v armáde Slovenskej republiky,“ povedal Danko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoPeter Gajdoš
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SROzbrojené sily Slovenskej republiky