Namiesto získania výhry prišla dôchodkyňa o 2400 eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Babka dochodkyna
Foto: SITA/AP

ĽUBOCHŇA 20. januára (WebNoviny.sk) – Namiesto získania výhry prišla 85-ročná žena z Ľubochne o 2400 eur. Neznámy páchateľ vošiel v stredu predpoludním bez súhlasu majiteľky do obývačky jej rodinného domu. Oznámil jej, že ju vyžrebovali na obecnom úrade a vyhrala hrnce, obliečky a paplóny, ktoré jej zanechal v dome.

Hrozí mu trest na tri až desať rokov

Následne jej povedal, že musí doplatiť ešte 150 eur. Odpozoroval, že pani išla po peniaze do izby na poschodí, kam za ňou išiel. Po zídení na prízemie domu ju zahováral a opakoval, aký má šťastný deň. Bez súhlasu dôchodkyne chodil po izbách, pričom vyšiel znovu do izby na poschodí, z ktorej ukradol čiernu kabelku so zvyškom hotovosti 2250 eur.

Následne nasadol do nezisteného vozidla čiernej farby. Žene spôsobil škodu vo výške približne 2400 eur. V prípade odhalenia a usvedčenia páchateľa mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov, informovala médiá preventistka Gabriela Tkáčová a ružomberskej

Podvodníci používajú rôzne historky

Polícia upozorňuje občanov, najmä starších ľudí, na opatrnosť pri stretnutí s cudzími osobami. „Podvodníci sa pod rôznymi zámienkami snažia vylákať peniaze v domoch či bytoch a počas nepozornosti domácich odcudzia peniaze, šperky a iné cennosti,“ spresnila.

Ako spôsoby používajú napríklad historky o dopravnej nehode, oznamovanie rôznych výhier, alebo príbeh o vnučke či synovi, ktorí pre nejaký účel potrebujú peniaze.

Polícia radí cudzie osoby vôbec nevpúšťať do svojho obydlia, spätným telefonátom kontaktovať rodinu a overiť si, či naozaj volal bratranec, vnuk alebo iný rodinný príslušník. V prípade akéhokoľvek podozrenia by mali občania podľa Tkáčovej ihneď nahlásiť takúto podozrivú osobu na linku 158 a poskytnúť jej popis.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať