Chorých na chrípku pribúda, v Prešovskom kraji zavreli školy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chrípka
Foto: ilustračné, Thinkstock

PREŠOV 20. januára (WebNoviny.sk) – Z dôvodu zvýšenej chorobnosti na akútne respiračné ochorenia zatvorili v tomto týždni v Prešovskom kraji až 30 školských zariadení. Z toho bolo 14 materských a 13 základných škôl, dve špeciálne základné školy a jedna stredná škola. Najviac škôl prerušilo vzdelávací proces v okresoch Stará Ľubovňa a Vranov n/Topľou.

Ako vyplýva zo správy o aktuálnej epidemiologickej situácii v Prešovskom kraji zverejnenej Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove, v okrese Stará Ľubovňa bolo z dôvodu zvýšenej chorobnosti uzatvorených sedem škôl, vo vranovskom okrese ich bolo šesť.

Po dve materské a základné školy a jednu špeciálnu základnú školu zavreli v okresoch Bardejov a Kežmarok. Nevyučovalo sa ani na štyroch školách okresu Poprad. V okresoch Prešov, Snina a Svidník bolo vyučovanie prerušené na jednej škole.

V treťom týždni tohto roka došlo celkovo k nárastu chorobnosti na akútne respiračné aj chrípke podobné ochorenia o takmer 800 pacientov. Hlásených bolo celkovo 9 814 akútnych respiračných ochorení, z toho 1167 bolo chrípke podobných ochorení. Z 223 hlásených komplikácií bolo 162 sinusitíd. Úmrtie na chrípku, epidémie, ani vírusové hepatitídy hlásené neboli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia