SaS: Povyšovanie vládnych politikov je tragikomická aféra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sloboda a Solidarita
Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 21. januára (WebNoviny.sk) – Povyšovanie vládnych politikov je tragikomická aféra, ktorá dokresľuje mentálny svet vojakov v zálohe za strany Smer-SD a SNS. Tak, ako si táto politická oligarchia robí nároky na verejné zdroje, ktoré bezohľadne tuneluje, robí si nároky aj na vojenské hodnosti, ktoré jej nepatria. Uvádza sa v stanovisku strany Sloboda a Solidarita (SaS), pod ktorým sú podpísaní predseda strany Richard Sulík a podpredsedovia Ľubomír Galko, Jana Kiššová a Jozef Mihál.

Vojenské hodnosti patria vojakom, ktorí sú reálne zaangažovaní na obrane Slovenska a členských štátov Severoatlantickej aliancie, na povýšenie nasadzujú vlastné životy a roky naň čakajú. Rovnako partizánom či účastníkov odboja, často in memoriam, pripomína SaS.

Udeľovanie vyšších hodnotí členom vlády, predsedovi vlády a predsedovi parlamentu zo strany ministrov obrany Martina Glváča a Petra Gajdoša je dehonestáciou oceňovania schopností a aktivít, ktoré platia v Ozbrojených silách SR, uvádzajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Liberáli zdôrazňujú, že takéto panské maniere oslabujú morálku vojakov. Žiadajú preto kapitána Andreja Danka, podplukovníka Roberta Fica a ďalších vládnych politikov, ktorí prišli takouto obskúrnou cestou k povýšeniu, aby sa nových vojenských hodností v záujme obranyschopnosti Slovenskej republiky vzdali. Rovnako vyzývajú ministrov Martina Glváča a Petra Gajdoša, aby sa ospravedlnili všetkým vojakom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoJana KiššováJozef MihálĽubomír GalkoPeter GajdošRichard Sulík
Firmy a inštitúcie Ozbrojené sily Slovenskej republikySaS Sloboda a Solidarita