Polícia opäť prešetruje lampový atentát na Harabina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Štefan Harabin
Štefan Harabin. Foto: archívne, SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 22. januára (WebNoviny.sk) – Polícia sa opäť zaoberá prípadom tzv. lampového atentátu na Štefana Harabina. Po tom, čo minulý rok vyšetrovateľ odmietol oznámenie v tejto kauze, prokurátor zrušil uznesenie o odmietnutí.

Ako vysvetlila pre agentúru SITA hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, prokurátor tak postupoval preto, lebo uznesenie o odmietnutí veci bolo vydané predčasne a vec je potrebné riadne vyšetriť. Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka potvrdil, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v januári začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, spáchaného v štádiu pokusu, a vykonáva potrebné úkony podľa Trestného poriadku.

Minulý rok v máji počas prestávky disciplinárneho pojednávania so Štefanom Harabinom spadol v pojednávacej miestnosti na miesto, kde predtým sedel, kryt lampy. Harabin následne podal trestné oznámenie na generálnu prokuratúru, ktorá ho odstúpila polícii. Po incidente vyhlásil, že sa bojí o život a žiadal ochranku pre seba a svoju rodinu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Štefan Harabin
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR