Zastávky v Bratislave budú turistov informovať v angličtine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Električka
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 22. januára (WebNoviny.sk) – Od začiatku februára budú linky mestskej hromadnej doprave (MHD) v hlavnom meste SR Bratislavy hlásiť názvy niektorých zastávok aj v anglickom jazyku. Ako ďalej informuje Dopravný podnik Bratislava na svojej oficiálnej internetovej stránke, cieľom je uľahčiť orientáciu v meste zahraničným turistom, ktorí využívajú MHD.

Medzi 24 bodov patri napríklad zastávka Trnavské mýto, pri ktorej odznie hlásenie o možnosti prestupu na linku 61, ktorá ide na bratislavské letisko. Zastávka Námestie Ľudovíta Štúra upozorní na Slovenskú filharmóniu či Most SNP, pri ktorej cestujúcich informujú o blízkosti vyhliadkovej veže UFO, centra mesta a o možnosti prestupu na linky, ktoré spájajú Bratislavu s viedenským letiskom. Na tomto projekte spolupracujú DPB a bratislavská organizácia cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB).

Do Bratislavy prišlo minulý rok o sedemnásť percent viac návštevníkov ako v roku 2015, najviac z Českej republiky, Rakúska a Nemecka. Vlani v novembri to povedala predsedníčka predstavenstva Bratislava Tourist Board Alžbeta Melicharová s tým, že predaj turistickej karty Bratislava City Card sa zvýšil o dvadsať percent. Jej hlavnými výhodami sú bezplatná prehliadka mesta a neobmedzené voľné cestovanie verejnou dopravou po všetkých mestských častiach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie DPB Dopravný podnik Bratislava