Poslancovi SNS Hrnkovi zadržala polícia vodičák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anton Hrnko

BRATISLAVA 22. januára (WEBNOVINY) – Poslanec NR SR za SNS Anton Hrnko prišiel v sobotu o vodičský preukaz. Sám to oznámil na sociálnej sieti Facebook. Dôvodom, prečo prišiel o vodičák, je podľa neho to, že odmietol na mieste zaplatiť pokutu za priestupok.

Hrnko sa vracal v sobotu domov z podujatia v Pezinku. Na vnútromestskom diaľničnom okruhu pri Lamači išiel v ľavom jazdnom pruhu. Tvrdí, že predpísanou rýchlosťou sa pohyboval smerom na Malacky. „V spätnom zrkadle som zbadal, že sa zozadu ku mne približuje policajný automobil. Aby som hliadke uvoľnil cestu, zapol som smerovku a odbočil do pravého jazdného pruhu. Následne ma policajná hliadka zastavila. Podrobil som sa všetkým úkonom, ktoré odo mňa požadovali. Podľa policajnej hliadky som sa dopustil priestupku nedania prednosti v jazde automobilu, pred ktorý som sa zaradil,“ uviedol Hrnko.

Keďže sa s policajnou hliadkou nezhodli na výklade udalosti a odmietol zaplatiť pokutu za priestupok, ktorého sa podľa vlastného presvedčenia nedopustil, odmietol zaplatiť pokutu. Z toho dôvodu mu zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. „Ako človek i ako poslanec som vždy dodržiaval všetky zákony i nariadenia. Verím, že v správnom konaní sa potvrdí, že som žiaden priestupok nespáchal. Ďalej, až do vyriešenia prípadu sa k veci nebudem vyjadrovať,“ napísal Hrnko.

Anton Hrnko
Foto: facebook.com/hrnkoa

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anton Hrnko
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikySNS Slovenská národná strana