SNS je proti agresii a vulgárnosti na sociálnych sieťach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sns danko
Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – Extrémistická politika, ktorá sa dostáva prostredníctvom sociálnych sietí do spoločnosti, je pre Slovenskú národnú stranu (SNS) neprijateľná a neprípustná. Uvádza sa to v uznesení, ktoré dnes prijalo predsedníctvo národniarov.

„Nebudeme sa podieľať na akomkoľvek šírení tejto agresivity a vulgárnosti. Slušnosť diskusie prekročila akúkoľvek hranicu, kde celá diskusia bola najmä o vulgarizmoch a fyzickom vyhrážaní sa. Stále dochádza aj k výhražným anonymným útokom na jednotlivé osoby, ktoré pracujú pre SNS,“ uvádza sa v uznesení.

Tieto okolnosti sú podľa SNS príčinou, prečo sa strana rozhodla zmeniť spôsob komunikácie na sociálnej sieti. „Taktika spôsobu komunikácie však nebude v žiadnom prípade útočná a vulgárna. Pôjde výlučne o informačnú formu prezentácie práce SNS, jej ľudí a predsedu SNS na zákonoch, či nových víziách strany. Chceme byť iní, nebudeme urážať, ani sa vyhrážať, tak ako sa to deje dnes voči SNS. Budeme sa venovať ďalej našej práci,“ uvádza strana.

Politika, ku ktorej sa SNS hlási a ktorú bude aj naďalej viesť, nemôže podľa uznesenia národniarov obsahovať žiadne formy extrémizmu, nenávisti a vulgárnosti v akejkoľvek podobe. „Ak pri nadchádzajúcich parlamentných voľbách bude vôľa v spoločnosti na to, aby vládli ľudia, ktorí vytvárajú anarchiu, agresiu, šíria zlo a vyhrážajú sa iným ľuďom likvidáciou, tak Slovenská národná strana nikdy s takýmito stranami nevytvorí koalíciu,“ uzatvára uznesenie.

Podľa medializovaných informácií po tom, ako médiá informovali o povýšení predsedu parlamentu a predsedu SNS Andreja Danka do hodnosti kapitána v zálohe, SNS v dôsledku množstva negatívnych komentárov deaktivovala svoj profil na sociálnych sieťach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Danko
Firmy a inštitúcie FacebookSNS Slovenská národná strana