Kopytovci žnú so svojou politickou satirou veľký úspech!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

Návrat Kopytovcov na divadelné dosky sa viac ako vydaril! Sú natoľko úspešní, že o ich politický kabaret prejavili záujem aj divadlá v regiónoch Slovenska. Predstavenie „VOĽBY 2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!!“ zatiaľ videli nadšenci originálneho humoru na bratislavskej Malej scéne a ich reakcie sú jednoznačným dôkazom toho, že politická satira na Slovesnku chýba. Vystúpenia Kopytovcov sprevádzajú salvy smiechu, diváci oceňujú ich inteligentný dvojzmyselný humor. Divadelná skupina sa chystá pobaviť aj ľudí v iných častiach Slovenska. Aktuálne rokuje s divadlami a kultúrnymi domami v regiónoch, kam zavítajú už čoskoro. Nenechajte si ujsť kabaret, ktorému spoločenská situácia doslova sama píše skeče!

Divadelná skupina Kopytovci sa po rokoch vrátila na scénu a zvládla to naozaj vo veľkom štýle! Skvelým humorom zabáva návštevníkov Malej scény v Bratislave. Naplnené predstavenia sú dôkazom toho, že ľuďom politická satira chýba. Navyše, súčasná spoločenská situácia si podľa Kopytovcov sama pýta takéto skeče. Reakcie divákov sú jednoznačné, každé predstavenie sprevádzajú salvy smiechu a nadšený potlesk. Predstavenia navštívili diváci z rôznych spoločenských kruhov, zabaviť sa prišli aj mnohé herecké a politické osobnosti, zavítal aj legendárny František Mikloško, ktorý dlhé roky pôsobil na slovenskej politickej scéne.

„Som veľmi rád, že na Slovensko opäť prichádza politická satira. Sáva, Mravec a Ivo nás neuveriteľne zabávali.“ uviedol František Mikloško.

„Tešíme sa, že diváci prichádzajú v takom hojnom počte a smiechom oceňujú naše vystúpenie. Predstavenie „VOĽBY 2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!!“ je trochu akoby sci-fi, odohráva sa o pár rokov, v predvolebnom období roku 2020. Oživujeme obskúrne postavičky slovenskej politiky, ktoré majú zachrániť našu parlamentnú demokraciu, ktorá je v pokročilom štádiu agónie,“ hovorí režisér predstavenia Tono Popovič.

Veľký záujem o predstavenie Kopytovcov povzbudil, a preto sa rozhodli ísť s ním aj za divákmi v iných častiach Slovenska. Aktuálne rokujú s divadlami a kultúrnymi domami v regiónoch. V kabarete „VOĽBY 2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!!“ účinkujú Sáva Popovič, Ľudovít Jakubove – Mravec, Ivo Hlaváček, Barbora Sásková, Alžbeta Petrová a Zlatica Žárska. Ako hudobní hostia vystupujú populárna Vlasta Mudríková ako aj legendárny Viliam Meško. Réžiu si zobral pod patronát Tono Popovič.

„Súčasné spoločensko – politické dianie sa dá zvládnuť asi len s riadnou dávkou humoru,“ komentuje Ivo Hlaváček. „Reakcie bratislavčanov nás tešia a sami sme zvedaví, ako náš humor prijmú ľudia v ďalších kútoch krajiny,“ uviedol Mravec.

„Rok 2016 nám ponúkol mnoho námetov na skeče a je veľký predpoklad, že v roku 2017 to nebude inak. Ak si chceme zachovať psychické zdravie, neostáva nám iné, ako sa na tom všetkom spolu zabaviť,“ uzavrel Sáva Popovič.

Predstavenie „VOĽBY 2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!!“ bude v roku 2017 aj zájazdovým titulom, medzi prvými navštívi mestá a obce v Trnavskom kraji. Zatiaľ však ešte Kopytovcov čakajú tri predstavenia na Malej scéne STU v Bratislave 31.1., 4.2. a 24.2. O termínoch predstavení v regióne budú informovať v najbližších týždňoch.

Divadelná skupina Kopytovci odštartovala verejné vystúpenia na doskách Štúdia S v porevolučnom období na pozvanie Milana Lasicu a Jula Satinského v rámci improvizovaného predstavenia „To je ono!“, ktoré odrážalo aktuálne spoločensko – politické dianie po Novembri 89. Kopytovci do predstavenia prispievali aktualizovanými vystúpeniami, ktoré reagovali na dianie v politike, prenášali do svojich scénok výjavy z mítingov, televíznych debát dobových protagonistov, rokovaní parlamentov ČSFR, vystúpenia prezidenta a podobne. Historicky prvé vystúpenie Kopytovcov sa uskutočnilo 6.12.1989 v Dvorane VŠMU. V januári 1990 vystúpili Kopytovci s veľkým úspechom aj na slávnostnom podujatí pri príležitosti návštevy novozvoleného prezidenta republiky Václava Havla. V Štúdiu L+S v rokoch 1990 – 1993 uviedli predstavenia Kopytovcov „Od mítingu k mítingu“, „Kopyto street“, „Pozor, demokracia!“ či „Buffa ungula“. Spoluúčinkovali tiež s Milanom Lasicom, Julom Satinským a Jarom Filipom v predstaveniach „To je ono!“ a „Jubileum“. STV prevzala do vysielania zo Štúdia L+S politický kabaret pod názvom „Na jedno kopyto“ v réžii Karola Strážnického a „Pozor, demokracia!“ v réžii Juraja Nvotu.

„VOĽBY 2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!!“

31.1. DIVADLO MALÁ SCÉNA STU

4.2. DIVADLO MALÁ SCÉNA STU

24.2. DIVADLO MALÁ SCÉNA STU

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe František Mikloško