Opitý Peter zaútočil päsťami na policajta, zlomil mu ruku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia hľadala drogy vo vlakoch
Železničná polícia počas preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok v obvode železničných dráh. Bratislava, 11. marec 2015. Foto: ilustračné, SITA/Robert Tappert

LIPTOVSKÝ HRÁDOK 26. januára (WebNoviny.sk) – Pri nočnom zákroku mestskej polície v Liptovskom Hrádku v noci zo stredy na štvrtok Peter B. zaútočil na policajta a zlomil mu ruku. Muž z východného Slovenska nafúkal 2,5 promile a v súčasnosti je v cele predbežného zadržania. Pre agentúru SITA to potvrdil náčelník mestskej polície Peter Čajka.

Hliadku privolal na pomoc na železničnú stanicu výpravca, ktorý chcel uzamknúť budovu. Tú zatvárajú po odchode posledného vlaku o polnoci a znovu otvárajú o štvrtej hodine ráno. V čakárni boli dve osoby, ktoré nechceli odísť. Na výzvu hliadky mestskej polície jeden muž z čakárne odišiel. Druhého hliadka vyviedla na lavičku pred budovu.

Peter B. následne zaútočil päsťami na hlavu policajta. Ten použil chvaty a hmaty v zmysle zákona. Keď sa ho snažil zdvihnúť zo zeme, útočník začal opäť boxovať aj kopať, pričom zlomil policajtovi ruku. Hliadka útočníka spacifikovala a odovzdala štátnej polícii.

Zraneného príslušníka čaká v piatok operácia, predpokladaná doba liečby je približne šesť týždňov. Podľa zistení mestskej polície chcel Peter B. cestovať za prácou do Českej republiky a v Liptovskom Hrádku ho z autobusu vykázal vodič autobusu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR