Vysoké školy môžu cez Pellegriniho úrad získať 300-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Celý pobyt vrátane stravy im aj tentoraz v plnej výške hradí Kancelária NR SR. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 29. januára (WebNoviny.sk) – Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho vyzýva vysoké školy k partnerstvu. Štartuje pritom projekt, ktorý vytvára pre vysoké školy nové možnosti financovania voliteľných predmetov.

Vysoké školy môžu v rámci výzvy získať 300-tisíc eur. O partnerstvo sa v tomto prípade môžu uchádzať všetky verejné a štátne vysoké školy. Žiadosti môžu podávať do konca februára. Agentúru SITA o tom informoval komunikačný odbor Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

Cez projekt budú financovať voliteľné predmety, vďaka ktorým sa študenti budú môcť odborne a tematicky špecializovať na kľúčové oblasti práce s eurofondmi. Predložené návrhy bude posudzovať odborná komisia, ktorú zriadi Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu.

Vysoké školy musia spĺňať viaceré kritériá. Komisia bude hodnotiť napríklad skúsenosti predkladateľov s výučbou príbuzných študijných programov, odbornú kapacitu či kvalitu predloženej metodiky voliteľného predmetu, vrátane uvedenia mena garanta s odbornou spôsobilosťou. Školy môžu žiadosti o partnerstvo posielať v elektronickej forme na e-mailovú adresu partnerstvo@vicepremier.gov.sk najneskôr do 28. februára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Pellegrini