Matovič vystúpi s pômockami, je zvedavý na Dankovu reakciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Matovič
Igor Matovič (OĽaNO) dôrazne vylúčil, že by krátil dane alebo pri podnikaní inak podvádzal. Uviedol tiež, že premiér Fico sa k dokumentom, ktoré novinárom predložil, dostal nelegálnym spôsobom. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 2. februára (WebNoviny.sk) – Predseda OĽaNO Igor Matovič bude vo štvrtok v parlamente používať vizuálne pomôcky, čo však zakazuje nový rokovací poriadok. Matovič chce ukazovať v pléne NR SR pri rozprave k vystúpeniu šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefa Holjenčíka faktúry, ktoré mu poslali ľudia s navýšením ceny za elektrinu z východného Slovenska.

Navýšenie je v niektorých prípadoch aj viac ako o tisíc percent. „Budem používať vizuálne pomôcky. Som zvedavý, či mi Andrej Danko dá za každú túto faktúru 2000 eur pokutu,“ povedal s tým, že vládnu koalíciu bude pri tom vyzývať, aby si nerobili léno z každého úradu.

Parlament začiatkom decembra opätovne schválil novelu zákona o rokovacom poriadku, ktorú ešte v lete inicioval predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Aj napriek tomu, že novelu v novembri nepodpísal prezident Andrej Kiska, poslanci ju podporili 79 hlasmi.

Napriek neustálej kritike opozície, že koalícia chce takto zalepiť ústa opozičným poslancom, aby nepoukazovala na kauzy vlády, prešiel napríklad v zákone presne stanovený maximálny rečnícky čas poslancov. Podľa novelizovaného zákona platí zákaz používania transparentov či vyhotovovania videí na mobilný telefón.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoAndrej KiskaIgor Matovič
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyÚRSO Úrad pre reguláciu sieťových odvetví