Foto: Pomôžte nájsť vzácny ukradnutý hoboj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hľadajú ukradnutý hoboj, škody presiahli osemtisíc
Ukradnutý hoboj z ebenového dreva, ktorý v utorok popoludní ukradli z auta zaparkovaného pred obchodným domom na Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici. Foto: SITA/KR PZ Banská Bystrica

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA 2. februára (WebNoviny.sk) – Policajti hľadajú ukradnutý hoboj z ebenového dreva, ktorý v utorok popoludní ukradli z auta zaparkovaného pred obchodným domom na Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, zlodej zo zadného sedadla ukradol čiernu notebookovú látkovú tašku s hobojom značky Marigaux s postriebrenou oceľovou klapkovou mechanikou.

Uložený bol v drevenom kufríku potiahnutom z vonkajšej strany čiernou kožou a z vnútornej časti červeným zamatom. Príslušenstvo bolo v notebookovej taške voľne, alebo v drevených škatuľkách.

Krádežou hudobného nástroja a kufríka na hoboj vznikla banskobystrickej Štátnej opere predbežná škoda osemtisíc eur. Krádežou príslušenstva spôsobil zlodej škodu za viac ako 400 eur. Páchateľovi za tento čin hrozí trest na tri až 10 rokov.

Ak by niekto ponúkal na predaj hoboj, alebo sa ho pokúsil predať v záložni, nie je vylúčené, že ide práve o ukradnutý hudobný nástroj. Polícia preto žiada občanov, aby v takomto prípade ihneď kontaktovali políciu na linke 158.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať