Staré mesto opäť otvorí tému otváracích hodín podnikov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol
ilustračné foto Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 3. februára (WebNoviny.sk) – Staromestskí poslanci sa opäť chystajú otvoriť tému o otváracích hodinách prevádzok a podnikov v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o otváracích hodinách prevádzok a podnikov zverejní Staré Mesto na internete minimálne 15 dní pred zasadnutím miestneho zastupiteľstva.

Presný termín však pre agentúru SITA hovorkyňa mestskej časti Bratislava – Staré Mesto Nora Gubková neuviedla. Podľa nej sa návrh VZN bude pripomienkovať štandardne, a teda že jeho súčasťou bude aj poučenie, v ktorom bude uvedený kontakt, kam môžu ľudia k návrhu posielať pripomienky.

Pôvodný návrh VZN o otváracích hodinách prevádzok a podnikov schválili staromestskí poslanci ešte v septembri 2016, starosta Radoslav Števčík ho však nepodpísal a v decembri v rozhovore pre agentúru SITA povedal, že „samospráva nemôže rozhodovať individuálne, čiže jedna prevádzka nemôže byť otvorená do 22:00 a iná zase do 24:00. Musia sa teda nastaviť jednotné pravidlá pre všetkých“. Mestská časť tak bude podľa neho v súvislosti s prevádzkovou dobou podnikov hľadať také riešenie, ktoré bude zákonné a ktoré pomôže situáciu vyriešiť.

Podľa pôvodného návrhu VZN o otváracích hodinách prevádzok a podnikov mali byť prevádzky otvorené do 22:00 s tým, že tie prevádzky, ktoré by splnili určité technické opatrenia, mali byť otvorené cez týždeň do polnoci a cez víkend do jednej hodiny po polnoci. Prevádzky v pivničných priestoroch mali byť otvorené do 5:00 ráno.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Radoslav Števčík