Pre lavíny uzavreli cestu medzi Kraľovanmi a Párnicou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lavína
Foto: SITA/AP

KRAĽOVANY/ŽILINA 3. februára (WebNoviny.sk) – Pre padajúce lavíny v doline medzi Kraľovanmi a Párnicou až do odvolania úplne uzavreli cestu prvej triedy I/70. Polícia odkláňa všetku dopravu na obchádzku cez Ružomberok.

„Premávka je riadená dopravnými značeniami a priamo policajtmi na mieste. Náhradná trasa je po ceste I/18 do Ružomberka a následne po ceste I/59 smerom na Dolný Kubín. Čo sa týka motoristov smerujúcich po ceste I/70 v smere od Dolného Kubína je možné používať náhradnú trasu smerom na Žilinu cez Terchovú,“ povedal pre agentúru SITA zástupca okresného riaditeľa polície v Dolnom Kubíne Jozef Tabačák.

Od štvrtka popoludnia je v úseku Kraľovany – Párnica úplne zastavená aj železničná doprava. „Železničiari masy snehu priebežne odstraňujú za pomoci bagra a koľajového pluhu, padanie lavín však naďalej pokračuje. Rozhodnutie o úplnom zastavení dopravy je preventívnym, aby nedošlo k ohrozeniu prechádzajúcich vlakov, cestujúcich, ale ani samotných železničiarov. Opatrenie potrvá aj počas víkendu 4. a 5. februára,“ uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať