Slovenskí vojaci cvičia v náročných zimných podmienkach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenskí vojaci cvičia v náročných zimných podmienkach
Príslušníci Ozbrojených síl SR z Dopravnej roty Práporu logistiky Hlohovec, ako aj ďalších práporov trenčianskej brigády bojového zabezpečenia počas kurzu v Centre výcviku Lešť, kde si vojaci precvičujú ochranu konvoja v náročných zimných podmienkach. V rámci medzinárodnej spolupráce ide o pravidelnú aktivitu, ktorú zabezpečuje Ministerstvo obrany SR. Záver kurzu je naplánovaný na 17. februára. Bratislava, 10. február 2017. Foto: SITA/MO SR

BANSKÁ BYSTRICA 12. februára (WebNoviny.sk) – Profesionálni vojaci si od konca januára v Centre výcviku Lešť v okrese Zvolen precvičujú ochranu konvoja, simuláciu útokov aj nastražených pascí. Príslušníci Ozbrojených síl SR z Dopravnej roty Práporu logistiky Hlohovec, ako aj ďalších práporov trenčianskej brigády bojového zabezpečenia cvičia v náročných zimných podmienkach, pričom musia počítať s nízkymi teplotami, snehom i mrznúcim dažďom.

Pod vedením inštruktora rotmajstra Petra Toscana z Odboru výcviku a kynológie Vojenskej polície vo Vlkanovej – Hronseku cvičia vojaci ochranu konvoja na len nedávno zavedenej modernej technike. V rámci výcviku využívajú pancierové valníky Tatra 815, ale aj úplne nové opancierované Tatry Multilift, ktoré minulý mesiac odovzdal útvarom v Nemšovej minister obrany.

„Vedenie rezortu obrany od samého začiatku trvá na tom, že modernizácia a výcvik musia byť adekvátne vyvážené a takýto výcvik je toho výborným príkladom. Vojaci cvičia s úplne novou technikou, ktorú im rezort zabezpečil v rámci pokračujúceho procesu modernizácie,“ povedala pre SITA hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková.

„Kurz má zvýšiť bezpečnosť konvojov, ktoré prechádzajú cez územie Slovenska. V rámci medzinárodnej spolupráce ide o pravidelnú aktivitu, ktorú rezort obrany zabezpečuje. Ukončenie kurzu je naplánované na 17. februára,“ dodala Capáková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Danka Capáková
Firmy a inštitúcie Ozbrojené sily Slovenskej republiky