Bratislavčan nafúkal dva a pol promile, hrozí mu väzenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 20. februára (WebNoviny.sk) – Až jednoročný pobyt za mrežami hrozí v prípade preukázania viny 24-ročnému Lukášovi G. z Bratislavy, ktorý pri policajnej kontrole nafúkal dva a pol promile. Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Menovaný bol ako vodič motorového vozidla značky Volkswagen Passat spozorovaný v nedeľu 19. februára krátko po 02:30 na ulici Ružová dolina. Hliadka ho zastavila a v súlade so zákonom podrobila vykonaniu kontroly. Počas nej bol podrobený aj dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom. Vodičovi bola zistená hodnota 1,20 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo predstavuje dva a pol promile,“ uviedol Szeiff. Opakovaná skúška podľa neho skončila s rovnakým výsledkom.

„Nakoľko vodič v tomto stave vykonával činnosť, pri ktorej mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku, bezodkladne bol obmedzený na osobnej slobode,“ povedal Szeiff s tým, že po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa podľa polície vybavuje v takzvanom „super rýchlom“ konaní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať