Muž brutálne dobodal priateľku, sám sa prihlásil na polícii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vražda
Foto: ilustračné, Thinkstock

BANSKÁ BYSTRICA 20. februára (WebNoviny.sk) – V nedeľu 19. februára medzi 16:00 a 20:00 došlo k vražde 28-ročnej ženy Evy K. z Novej Bane. Stalo sa tak v jednom z penziónov v mestskej časti Banskej Bystrice za doposiaľ nezistených okolností.

Včera po 20:00 prišiel na jedno z obvodných oddelení do Banskej Bystrice muž a oznámil, že zavraždil svoju priateľku,“ informoval na tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Štefan Šurka.

Do dnešného rána sme vykonávali obhliadku miesta činu a procesné úkony, do vyšetrovania sme pribrali aj znalcov z odboru súdneho lekárstva. Z predbežných záverov môžem potvrdiť, že došlo ku vražde a vraždiacim predmetom bol bodnorezný nástroj, ktorým páchateľ tejto poškodenej spôsobil 59 bodnorezných rán v oblasti hlavy a šije, krku, kľúčnej kosti, pleca, ramena, na rukách a prstoch, následkom ktorých na mieste podľahla. Predpokladanou príčinou smrti podľa vyjadrenia súdnych znalcov bol krvácavý šok a pôsobenie tlaku na oblasť krku. Vyšetrovateľom kriminálnej polície z Krajského riaditeľstva v Banskej Bystrici bolo začaté trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy voči 50–ročnému Miroslavovi Š. z Banskej Bystrice,“ spresnil informácie o zadržaní Šurka.

Podľa polície boli páchateľ aj zavraždená spoločne ubytovaní v penzióne na niekoľko dní. Podozrivý muž má trestnú minulosť a je násilnej povahy. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania a stále prebiehajúcim úkonom nebude podľa riaditeľa Polícia poskytovať k tomuto prípadu ďalšie informácie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia