V slovenských mestách sa uskutočnia bezplatné prehliadky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislava
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 21. februára (WebNoviny.sk) – Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov, ktorý tento rok pripadá na utorok 21. februára, sa v slovenských mestách budú konať ich bezplatné prehliadky. Na tlačovej konferencii to povedal predseda Slovenskej spoločnosti sprievodcov cestovného ruchu (SSSCR) Marián Bilačič s tým, že prehliadky miest zadarmo budú do soboty 25. februára.

„Podujatia pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov nám nahlásilo jedenásť miest. Ľudia sa tak zadarmo budú môcť zúčastniť prehliadok v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Levoči, Liptovskom Mikuláši, Martine, Poprade, Skalici, Spišskej Novej Vsi a Trnave,“ povedal Bilačič. V jedenástom meste Bardejove sa už bezplatné prehliadky uskutočnili v sobotu 18. februára. Zároveň dodal, že všetky informácie o prehliadkach a ich časoch sa ľudia dozvedia v jednotlivých turistických informačných kanceláriách.

Svetová federácia asociácií turistických sprievodcov (WFTGA) vznikla 21. februára 1985 a dnes združuje viac ako 200-tisíc kvalifikovaných sprievodcov zo sedemdesiatich krajín. Bezplatné prehliadky miest sa pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov konajú od roku 1990. Slovenská spoločnosť sprievodcov cestovného ruchu (SSSCR) koordinuje toto podujatie na Slovensku pravidelne od roku 2004 a tento rok ju čaká v poradí už 14. ročník.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia