Študenti v Púchove zažili hodinu chémie na čerpacej stanici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Shell
Foto: Shell

PÚCHOV 23. februára 2017 (WBN/PR) – Spoločnosť Shell pozvala pri príležitosti otvorenia prvej čerpacej stanice v Púchove, celkovo 81. stanice na Slovensku, študentov z miestnej SOŠ na netradičnú hodinu chémie. Uskutočnila sa v utorok 21. februára priamo na novej čerpacej stanici, kde študentov previedli odborníci z praxe.

Študenti Strednej priemyselnej školy v Púchove zažili otvorenú hodinu chémie priamo na novej čerpacej stanici Shell. Počas približne dvoch hodín výkladu sa dozvedeli, ako vzniká palivo, mali možnosť vidieť technológie, ktoré sa starajú o procesy, a boli tiež oboznámení o bezpečnosti na čerpacej stanici.

Na mieste bolo okrem toho umiestnené špeciálne mobilné laboratórium spoločnosti VÚRUP a.s., v ktorom študenti na vlastné oči pozorovali testovanie paliva. Laboratórium poskytuje technologické zázemie pre testovanie kvalitatívnych parametrov pohonných hmôt priamo v teréne. V zázemí mobilného laboratória sú k dispozícii zariadenia, prostredníctvom ktorých je realizovateľná detailná analýza normatívnych parametrov palív.

„Púchov je mesto so silnou tradíciou technického vzdelávania. Chceli sme miestnym študentom ukázať fungovanie technológií na čerpacej stanici a tiež priblížiť, ako sa staráme o kvalitu pohonných hmôt,“ dodáva Petr Šindler, manažér komunikácie spoločnosti SHELL Slovakia s.r.o.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Shell Slovakia, s.r.o.