Petríková údajne smeruje na post na NS SR

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Petríková
Foto: Ilustračné foto SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 14. júna (WEBNOVINY) – Ministerka spravodlivosti Viera Petríková (ĽS-HZDS) ako aj štátny tajomník Daniel Hudák by mali skončiť na Najvyššom súde SR. Informuje o tom portál sme.sk. Podľa informácií internetovej verzie denníka SME sa má už dnes stretnúť mimoriadna sudcovská rada pri najvyššom súde, ktorému šéfuje Štefan Harabin. Harabin je nominant strany ĽS-HZDS, ktorú v sobotu voliči postavili mimo parlament.

Témou rokovania by malo byť dočasné pridelenie Hudáka a Petríkovej na Najvyšší súd SR, čo by mala Súdna rada odobriť v utorok. SME tento bod programu potvrdil sudca Miroslav Gavalec. ,,Dostal som dnes ráno program poštou a je v ňom zaradené aj pridelenie ministerky a štátneho tajomníka v ňom figuruje,“ povedal denníku Gavalec.

Rezort spravodlivosti sa k veci zatiaľ nechce vyjadrovať. Hudák pre SME potvrdil záujem dostať sa na Najvyšší súd SR, ale až po tom, ako ho odvolajú z funkcie štátneho tajomníka. ,,Neutekám, nie som ako tí pred nami,“ reagoval pre SME Hudák. Na súde chce riešiť trestné veci. Do nedávneho konkurzu na sudcu trestného kolégia sa vraj neprihlásil, lebo bol vo funkcii štátneho tajomníka. Po voľbách v tom už problém nevidí.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel HudákMiroslav GavalecŠtefan HarabinViera Petríková
Firmy a inštitúcie NS Najvyšší súd SR