Trnka je podľa Procházku kariérny prokurátor

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dobroslav Trnka

BRATISLAVA 23. októbra (WEBNOVINY) – Situácia okolo voľby generálneho prokurátora môže byť testom perspektív SDKÚ-DS na vytvorenie veľkej koalície so Smerom-SD. V diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy to uviedol ako jednu z možností poslanec za KDH Radoslav Procházka. „Mám pocit, že jeden z najväčších domácich géniov politického zákulisia to trochu prekombinoval,“ povedal Procházka.

Procházka zdôraznil, že si na rozdiel od generálneho prokurátora Dobroslava Trnku nemyslí, že Hedviga Malinová je banálna kauza. „Myslím si, že Hedviga Malinová je kauza, ktorá sa svojím spoločenským významom síce nerovná, ale v istom zmysle blíži k zavlečeniu Michala Kováča mladšieho do Rakúska, pretože sa to týka vzťahu brachiálnej moci, represívnych zložiek štátu k svojim vlastným občanom,“ uviedol Procházka. Podľa neho by však voľba generálneho prokurátora nemala byť v parlamente referendom, kto si čo o tejto kauze myslí. Trnka je podľa Procházku kariérny prokurátor, ktorý pre prokuratúru žije a je veľmi svojhlavý a autonómny človek a v mnohých oblastiach môže vykázať relatívne dobré úspechy. Procházka však podporí Evu Mišíkovú.

Poslanec Róbert Madej v relácií uviedol, že pokiaľ by medzi vládnymi stranami pri voľbe generálneho prokurátora vznikla kríza, je to len dôkazom toho „že stoj čo stoj, hlava nehlava, sa táto vládna koalícia snaží získať čo najväčšiu moc v súdnictve a politicky zasahovať do súdnictva“. Madej povedal, že všetci traja kandidáti na generálneho prokurátora sú relevantní a v strane Smer sa o podpore jedného u nich rozhodnú až po vypočutí kandidátov na pôde Ústavnoprávneho výboru NR SR, poslanci však budú rozhodovať autonómne.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eva MišíkováHedviga MalinováRadoslav Procházka
Firmy a inštitúcie SMER-SD