Odvolávanie Rady SPF vyvolalo vášne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miroslav Číž

BRATISLAVA 3. decembra (WEBNOVINY) – Návrh na odvolanie členov Rady Slovenského pozemkového fondu vyvolal dnes v parlamente vášne medzi koalíciou a opozíciou. Do rozpravy sa zapojili aj podpredsedovia Národnej rady SR Milan Hort z opozičnej SDKÚ-DS a Miroslav Číž zo Smeru-SD, ktorí nešetrili obvineniami druhého tábora.

Hort pripomenul, že dnes ide plénum odvolávať tých istých ľudí, ktorých odvolali po kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove pred dvoma rokmi. Podľa neho to všetko bol plán a zodpovednosť premiéra Roberta Fica. „Stoličky sa inak pomenovali a po krádeži storočia v Slavkove do nich posadil tých istých ľudí, aby mu zrealizovali už nie krádež storočia, ale krádež tisícročia,“ vyhlásil Hort. Kauzu pozemkov vo Veľkej Lomnici a Starej Lesnej označil za príklad „mafiánskych“ spôsobov vládnej koalície. Ako poukázal, Miloslav Šebek, ktorého budú dnes už po druhýkrát odvolávať, je aj dozorujúcou osobou v kauze emisií na ministerstve životného prostredia.

Podľa Číža Hort „predviedol niečo z arzenálu kolegov z SDKÚ.“ Ako zdôraznil, inštitút reštitúcií pozemkov bol zavedený počas vlády Mikuláša Dzurindu. „Za osem rokov Dzurindovej vlády fond vytuneloval a vykradol niekoľko stotisíc hektárov,“ vyhlásil. Podľa neho sú v súčasnosti v Slovenskom pozemkovom fonde „už iba zbytky.“ Ako dodal, „Slovensko nepotrebuje, aby bolo donekonečna kontaminované nezmyslami.“

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan HortMiroslav Číž
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikySPF Slovenský pozemkový fond