Poštová banka podarovala v roku 2010 takmer 260-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poštová banka logo
Poštová banka logo

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Slovenskí športovci Martina Moravcová a Juraj Bača sa začínajú obávať o svoju kariéru, na Slovensku totiž dorastajú nové talenty vo vodných športoch. „Paradoxom ale je, že konkrétne títo dvaja športovci si konkurenciu vychovávajú sami a dobrovoľne. To všetko prostredníctvom Športovej rodiny pre všetkých pod vedením Juraja Baču a Letného plaveckého kempu Martiny Moravcovej. Obidva projekty sú nosnými piliermi pomoci Nadácie Poštovej banky, ktorá sa dlhodobo sústreďuje najmä na podporu detí, ktoré sa venujú vodným športom,“ vysvetlila prvá správkyňa Nadácie Poštovej banky Helena Hupková.

Nadácia Poštovej banky sa aj preto tento rok rozhodla pokračovať v tradícii a naďalej podporovať takéto deti. Systematicky tretí rok financuje rozširujúcu sa skupinu detí, ktoré sa chcú venovať kanoistike. Kým v roku 2009 to bolo zhruba 30 detí z detských domovov a sociálne slabších rodín v Trenčíne a Komárne, v tomto roku rozšírila počet detí až na 50. Podmienky pre tréningy vytvorila prostredníctvom občianskeho združenia Športová rodina ďalšej veľkej skupine detí v Piešťanoch. Pod vedením Juraja Baču a skúsených trénerov si tieto deti zdokonaľujú svoj talent v rýchlostnej kanoistike. Nadácia zabezpečila na športovanie kompletné podmienky, stravovanie, ale aj rôzne doplnkové výlety a sústredenie. Pomohla sumou takmer 134-tisíc eur.

Martina Moravcová úspešne odštartovala letný kemp v auguste na piešťanskej Sĺňave. „Mladé talenty dostali plavecký kemp ako odmenu za najlepšie výsledky a výkony,“ vysvetlila Moravcová. Samú ju prekvapil záujem, do kempu sa prihlásila stovka detí. Zdarma ho od nadácie dostali 42, ďalších 50 si ho zaplatilo samo. Nechýbali ani deti zo zahraničia. Nadácia dala na projekt vyše 29-tisíc eur.

Okrem tejto podpory sa Nadácia Poštovej banky venovala aj iným aktivitám, na ktoré v roku 2010 prispela celkovou sumou takmer 260-tisíc eur. “Dôležité je predovšetkým to, že sa nejedná o jednorazové projekty. Naše programy, ktoré podporujú športujúce deti sú dlhodobé a deti nemusia mať strach, že sa začnú niečomu venovať a po roku sa finančná pomoc skončí,“ tvrdí člen správnej rady nadácie Mario Hoffmann.

Nadácia sumou vyše 29,5-tisíca eur podporila prípravu mladých plavcov Plaveckého klubu SPK Bratislava na rôzne súťaže či dokonca Majstrovstvá Slovenska. Sumu 15-tisíc eur odovzdali na vzdelávaco-poznávací projekt Slovenské národné múzeum-Detské múzeum. Nadácii sa spolu s Nadáciou TV JOJ podarilo potešiť deti s onkologickým ochorením na ozdravnom pobyte na Donovaloch sumou vyše tritisíc eur. Priniesť moderné technológie deťom zo sociálne slabých rodín, ktoré navštevujú školu v Lakšárskej Novej Vsi a pomôcť im tráviť ich voľný čas efektívne, umožnil Hoffmann, ktorý prostredníctvom nadácie prispel sumou takmer päťtisíc eur na zakúpenie interaktívnej tabule. Na ďalšie vzdelávacie aktivity nadácia prispela sumou tisíc eur. Adeli centrum sa špecializuje na rehabilitáciu neurologických porúch. Keďže ide o finančne náročnú terapiu, nadácia sa rozhodla podať pomocnú ruku a na tento projekt prispela deťom trpiacim takýmito poruchami takmer 17-tisíc eur. Nadácia tento rok taktiež venovala bezmála 15-tisíc eur na výstavbu Kliniky transplantácie kostnej drene v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave.

Špeciálny záujem mala nadácia v podpore zdravotne postihnutých, sumou vyše 11-tisíc eur podporila viaceré súkromné osoby na ich uzdravovacích pobytoch, rehabilitáciách, špeciálnych cvičeniach či celkovo na zlepšenie ich životnej situácie.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj BačaMartina Moravcová
Firmy a inštitúcie Poštová banka