Na Štrbskom Plese sa od utorka lyžuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lyžovačka

POPRAD 14. decembra (WEBNOVINY) – Na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách sa v utorok začne nová lyžiarska sezóna. Stredisko Park Snow Štrbské Pleso spustí v utorok lyžovačku na svahu Interski. „Zostali sme verní tradícii, že prví začíname a poslední končíme,“ povedal pre SITA technický riaditeľ 1. Tatranskej Ján Gavalier. Záujmom strediska je nielen spustiť do prevádzky prvý svah, ale čo najskôr otvoriť všetky zjazdové trate na Štrbskom Plese. So zasnežovaním tu začali naplno v sobotu, keď teploty výraznejšie klesli pod bod mrazu.

Tohtoročná lyžiarska sezóna mešká približne mesiac v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi. „Kde sú tie roky, keď sme začínali 10. novembra a končili 11. mája? Prírode však nerozkážeme,“ dodal Gavalier. Napriek tomu, že lyžiarska sezóna sa začína tento rok výrazne neskôr ako po iné roky, podľa Gavaliera to nie je nič mimoriadne. Takéto zimy boli aj v minulosti. Štrbské Pleso aj tento rok otvorí zimnú lyžiarsku sezónu ako prvé stredisko na Slovensku.

Všetky lyžiarske trate na Štrbskom Plese sú technicky upravované. Nový systém zasnežovania má už aj zjazdovka Furkota, ktorá je v prevádzke od minulého roku. Novinkou je aj nová šesťsedačková lanovka na zjazdovke Furkota.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia