Deň detí budú Vajnorčania oslavovať s vojakmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vojaci
Foto: Ilustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 30. mája (WEBNOVINY) – Medzinárodný deň detí budú obyvatelia bratislavskej mestskej časti Vajnory oslavovať v spoločnosti vojakov. Pre deti v stredu pripravia ukážky uniforiem, protokolárnych zbraní, akrobacie so zbraňami, ukážky sebaobrany, zbraní aj vozidiel vojenskej polície. Deťom vojaci predvedú aj kriminalistickú techniku a ukážky z kynológie. Podujatie sa uskutoční na hádzanárskom ihrisku Alviano od 10:00 do 12:00. Agentúru SITA o tom informovala Mária Račková zo sekretariátu starostu mestskej časti Vajnory. Mestská časť akciu organizuje v spolupráci s Čestnou strážou ozbrojených síl SR, Čestnou strážou prezidenta SR a s Útvarom vojenskej polície Bratislava.

PRIEVIDZA: Deti dostanú k svojmu sviatku štyri nové ihriská

Deti v Prievidzi dostanú k svojmu medzinárodnému sviatku štyri nové ihriská. Ich vybudovanie stálo 15-tisíc. eur. Ako informoval referent marketingovej komunikácie Mestského úradu Marek Mittaš, v stredu 1. júna ich slávnostne odovzdá primátorka Katarína Macháčková. „Na sídliskách Mládež, Píly, na Zapotôčkoch a na Severe vyrastie priestor na aktívne trávenie voľného času pre najmladších obyvateľov,“ hovorí Mittaš. Súčasťou odovzdania ihrísk bude aj kultúrny program v podaní detí zo základných a materských škôl.

Na Sídlisku Píly bude zdobiť ihrisko domček so šmýkačkou a pružinová hojdacia žaba. Na ostatných sídliskách vyrastú ihriská obsahujúce kombinovanú zostavu MIDI a pružinovú aj prevažovaciu hojdačku. S výkopovými prácami a betonážou začali už minulý týždeň. Koncom týždňa a počas víkendu položili samotné zariadenia.

Hlavné mesto pripravilo pre deti zaujímavé podujatia

Hlavné mesto pripravilo pre najmenších pri príležitosti Medzinárodného dňa detí niekoľko zaujímavých podujatí. Agentúru SITA o tom informoval hovorca magistrátu Michal Stuška. V sobotu 4. júna sa deti môžu tešiť napríklad na podujatie s názvom „Zvieratká v paneláku v ZOO“, ktorého súčasťou bude zábavný program či vozenie sa na poníkoch. Od 11:00 do 17:00 je pre ne pripravená aj autogramiáda s hercami zo seriálu Panelák, s moderátormi Televízie JOJ či spevácke vystúpenie Márie Čírovej, Thomasa Puskailera a Adama Ďuricu.

V nedeľu 5. júna sa budú môcť deti v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava medzi 13:00 a 17:00 stretnúť s maskotom Hugom z Hodiny deťom. Okrem fotenia s maskotom je pre najmenších Bratislavčanov pripravené aj maľovanie na tvár, rôzne súťaže, kurzy animácie s bábkou, klauni či zvieratá z balónov. Pochutnať si budú môcť aj na sladkostiach a cukrovej vate. O 15:00 ich zabaví bábkové predstavenie hry Pištáčik.

Kultúrne podujatia pre deti pripravili tento týždeň aj centrá voľného času či základné umelecké školy, napríklad na Panenskej v Starom Meste, Vrbenského v Rači, Sekulskej v Karlovej Vsi, na Sklenárovej, ale aj v športovej hale na Pionierskej v Novom Meste či v Dome kultúry Dúbravka. Bližšie informácie o podujatiach nájdu záujemcovia na internetovej stránke mesta www.bratislava.sk alebo priamo u organizátorov jednotlivých podujatí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Katarína Macháčková