V Petržalke bude v novom školskom roku viac prvákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
školáci
Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 23. augusta (WEBNOVINY) – V bratislavskej mestskej časti Petržalka bude v nadchádzajúcom školskom roku navštevovať základné školy viac detí ako vlani. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Mária Grebeňová-Laczová.

Pre tento školský rok zapísali v Petržalke do prvého ročníka 673 detí, čo je o 29 viac oproti vlaňajšku. Ako vyplýva z výsledkov februárového zápisu, z celkového počtu zapísaných detí je 317 dievčat, 356 chlapcov. Povinnú školskú dochádzku si bude plniť 3 938 žiakov v 206 triedach.

V porovnaní s minulým školským rokom sa predpokladá nárast o 132 žiakov. Počty sa môžu zmeniť ešte do 1. septembra resp. 15. septembra pre odklad plnenia povinnej školskej dochádzky či prestup žiakov na školy mimo územia Petržalky.

Žiaci so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, teda žiaci chorí, zdravotne oslabení a deti s vývinovými poruchami učenia, budú navštevovať 14 špeciálnych tried v troch základných školách – Černyševského, Tupolevova a Prokofievova. Budú sa vzdelávať aj formou individuálnej integrácie v bežných triedach, a to v školách na Černyševského, Dudovej, Gessayovej, Lachovej, Nobelovom námestí, Pankúchovej, Prokofievovej a Turnianskej.

Rodiny s nezaopatrenými deťmi majú nárok na jednorazovú sociálnu výpomoc počas roka. Pre ne má Petržalka z rozpočtu vyčlenené peniaze vo forme poukážok na nákup tovaru a možno ich použiť aj na nákup školských potrieb. Žiadosť si podľa Grebeňovej-Laczovej možno podať na petržalskom miestnom úrade na Kutlíkovej ulici.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať