Matovič nevie, či zverejnil zoznam politických nominantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor matovič
Nezaradený poslanec Národnej rady SR a líder Obyčajných ľudí Igor Matovič zverejnil na svojom profile na Facebooku prvú časť zoznamu, na ktorom by sa mali nachádzať politickí nominanti na úradníckych postoch. Hovoril o tom na brífingu v parlamente. Bratislava, 6. september 2011. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 6. septembra (WEBNOVINY) – Poslanec Igor Matovič si nie je istý, či zoznam, ktorý zverejnil na Facebooku, skutočne predstavuje menoslov straníckych politických nominantov. Na niekoľkých hárkoch sú mená, funkcie v štátnej správe a pri niektorých aj skratky politických strán.

„Opýtal som sa priateľov, či nevedia, aký je to zoznam, lebo sú tam skratky politických strán. (…) Očakávam, že mi moji facebookoví priatelia pomôžu vyriešiť záhadu, čo tie skratky znamenajú,“ povedal dnes novinárom v parlamente.

Matovič vyhlásil, že zoznam má z dvoch zdrojov, odmietol ich však konkretizovať. „Je to z dvoch zdrojov a ja som to iba zlepil dokopy. Jeden je dôveryhodný a druhý je menej dôveryhodný,“ dodal. Menoslov s funkciami nemusí byť konečný, poslanec predpokladá, že do rúk sa mu dostanú aj ďalšie časti.

„Je to označené ako zoznam prvá časť, predpokladám, že sa mi dostane do rúk aj nejaká druhá časť, možno tretia, štvrtá časť.“ Zverejnenie politických nominácií považuje Matovič za prvý krok na ceste k očiste politickej scény.

„Zverejnenie nominácií je veľmi dôležité preto, aby ľudia mohli pozerať reálne politikom na prsty, lebo iba vtedy, ak budú vedieť, ktorý úradník bol dosadený za ktorú politickú stranu, iba vtedy bude môcť tá politická strana niesť dôsledky tej svojej voľby alebo tej svojej nominácie,“ vysvetlil.

Negatívne ani pozitívne ohlasy od koaličných partnerov líder Obyčajných ľudí zatiaľ nezaregistroval. „Nikto mi nič nevyčítal, ale nikto sa na mňa ani nepozerá,“ priblížil. Ľudia zo zoznamu sa Matovičovi zatiaľ neozvali, prisľúbil však, že ak budú reklamovať zverejnenie nekorektných údajov, zariadi nápravu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Matovič