V sobotu protest opozície proti Ficovej vláde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Opozícia
Foto: SITA

BRATISLAVA 19. januára (WEBNOVINY) – Šesť predsedov opozičných strán sa stretne v sobotu o 15:00 na jednom mieste – na bratislavskom Námestí SNP na proteste Máme radi túto krajinu, nemáme radi túto vládu. Stretnú sa takto úplne po prvý raz predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda, za KDH Ján Figeľ, za SMK Pál Csáky, za Most-Híd Béla Bugár, za SaS Richard Sulík a šéf OKS Peter Zajac. „Aj maďarskí spoluobčania majú radi túto krajinu,“ podotkol jeden z organizátorov protestu Alojz Hlina. Pôvodne chceli zavolať aj predsedu KDS Vladimíra Palka, aby dosiahli „šťastné číslo sedem“, no ten nemôže. „Aj statočných bolo sedem,“ zažartoval Hlina.

Protest sa koná pri príležitosti 1 300 dní vlády Roberta Fica, trinástka je v tomto prípade nešťastné číslo, lebo znamená „nešťastné obdobie pre Slovensko“, vyhlásil podpredseda OKS Ondrej Dostál s tým, že si želá, aby sa táto éra skončila parlamentnými voľbami. Aj Tomáš Meravý z Občiansko-demokratickej mládeže potvrdil jeho slová. „Dlhodobo upozorňujeme, že Ficova vláda je veľmi škodlivá pre Slovensko. Považujeme ju za mimoriadne nekompetentnú a skorumpovanú. Demokracia slobodného štátu padá na občanoch,“ vyhlásil.

S prejavmi vystúpia organizátori aj hostia. Na sobotu už účasť prisľúbilo prostredníctvom Facebooku 1 200 ľudí, ďalších minimálne raz toľko svoju účasť zvažuje, informoval Hlina. Príde aj autobus z Vinodolu, ktorý nikto neplatí. Je to len plný autobus priaznivcov iniciatívy, ktorí sa dohodli, že prídu, dodal organizátor. Bude aj čaj, uzavrel Hlina.

Prvý protest s názvom Máme radi túto krajinu sa konal už 1. januára, najbližší bude pravdepodobne 25. februára.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alojz HlinaBéla BugárJán FigeľMikuláš DzurindaOndrej DostálPál CsákyPeter ZajacRichard SulíkRobert Fico