Aeroflot chce v marci obnoviť lety do Bratislavy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Aeroflot
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. januára (WEBNOVINY) – Ruská letecká spoločnosť Aeroflot plánuje obnoviť zastavené lety na pravidelnej linke z Moskvy do Bratislavy a späť v marci tohto roka. Ako agentúru SITA vo štvrtok informoval zástupca Aeroflotu na Slovensku Sergej Rubcov, od marca si cestujúci opäť môžu rezervovať a kupovať letenky na uvedenú linku.

Aeroflot podľa Rubcova dočasne zastavil prevádzkovanie priamej linky Moskvy – Bratislava a späť od 22. januára do konca februára pre nízke obsadenie tohto leteckého spojenia. S tým súviselo aj dočasné zrušenie možnosti rezervácie a predaja leteniek po 15. januári. Aeroflot bude od marca lietať v súlade s platným zimným letovým poriadkom.

Ruský dopravca obnovil pravidelnú linku z Moskvy do Bratislavy koncom mája 2008 s dvoma spojmi týždenne. Najprv využíval lietadlo Tupolev 154, neskôr začal na linke lietať s Airbusom A319. Aeroflot prepravil medzi Moskvou a Bratislavou v uplynulých dvoch rokoch spolu 14 228 cestujúcich. V roku 2008 priame spojenie využilo 6 417 cestujúcich, pričom linka bola prevádzkovaná od mája dvakrát týždenne. V roku 2009 v máji dopravca lety zredukoval na jeden týždenne. Za celý minulý rok Aeroflot na linke prepravil 7 811 cestujúcich. Na tejto trase fungoval do 15. januára tohto roka jeden spoj týždenne v piatok, počas dvoch týždňov na prelome rokov bol podľa letového plánu prevádzkovaný aj let v pondelok.

Priame letecké spojenie medzi Bratislavou a Moskvou predtým prevádzkovali Slovenské aerolínie do konca januára 2007. Kvôli krachu však bola spoločnosť nútená linku do Moskvy a tiež do Bruselu zrušiť. Aeroflot v minulosti dlhé roky prevádzkoval linku Moskva – Bratislava. Spoločnosť Aeroflot so základňou na moskovskom letisku Šeremeťovo je jednou z najstarších leteckých prepravcov na svete, vznikla na základe dekrétu vlády vo februári 1923. Súčasné meno nesie od roku 1932.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať