Gorila je dôležitá pre Fica, nie pre Dzurindu, tvrdí Beblavý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Beblavý
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 20. januára (WEBNOVINY) – Poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Miroslav Beblavý nepochybuje o osobnej integrite svojho straníckeho šéfa Mikuláša Dzurindu.

„Nemám dôvod pochybovať o osobnej integrite Dzurindu. Dzurinda s predsedom KDH Jánom Figeľom užívajú najmenší majetok, na rozdiel od iných politických špičiek,“ povedal Beblavý dnes na tlačovej besede s tým, že Dzurinda nevystupuje v údajných prepisoch priamo, na rozdiel od Roberta Fica.

Preto je podľa neho dôveryhodnosť Gorily dôležitá pre Fica, nie pre Dzurindu, ktorý tam priamo nevystupuje. Beblavý tiež dnes povedal, že nikdy nepočul o Gorile pred jej zverejnením na internete. Každý politik by mal podľa neho prispieť k vyšetreniu informácií, ktoré sú v spise uvedené.

„Táto úloha platí pred 10., ale aj po 10. marci,“ povedal s tým, že vníma pri tejto kauze volebnú matematiku. Podľa ďalšieho poslanca NR SR za SDKÚ-DS Ivana Štefanca politici nemôžu prípad posunúť ďalej, ale len vyšetrovatelia. „Na dôslednom vyšetrení nám veľmi záleží,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel LipšicMikuláš DzurindaMiroslav Beblavý
Firmy a inštitúcie SIS Slovenská informačná služba