Na cestách je čoraz menej nehôd

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nehoda
Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 30. januára (WEBNOVINY) – Dopravná nehodovosť naďalej klesá. Od začiatku tohto roka do nedele 29. januára zaznamenali na slovenských cestách 1 046 dopravných nehôd, čo je o 353 nehôd menej ako v porovnateľnom období minulý rok.

Len v minulom týždni polícia zaznamenala na území Slovenska o 123 nehôd menej ako v porovnateľnom období minulý rok, celkom 250 dopravných nehôd.

Počet usmrtených osôb je však rovnaký ako vlani v rovnakom období. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Najviac nehôd sa stalo v Bratislavskom kraji (53), nasledujú Prešovský (41) a Košický kraj (36). Najmenej nehôd zaznamenali policajti v Trnavskom a Trenčianskom kraji, po 18. Ťažké zranenia utrpelo 16 osôb, čo je o desať menej ako v rovnakom období za minulý rok.

Najkritickejší bol utorok

Najviac ťažko zranených osôb pri nehodách bolo minulý týždeň v Trnavskom kraji (štyri), nikto však neprišiel o život. V Prešovskom kraji sa pri nehodách ťažko zranili tri osoby, taktiež nikto nezomrel. Ani jeden ľudský život nevyhasol minulý týždeň na cestách v Bratislavskom, Trnavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Prešovskom kraji. O život však prišli dvaja chodci v Žilinskom a Košickom kraji, vodič v Banskobystrickom kraji a spolujazdkyňa v Žilinskom kraji.

Najkritickejší bol v minulom týždni utorok, keď prišli o život tri osoby. Vo štvrtok vyhasol jeden život. V pondelok, stredu, piatok a cez víkend si nehody nevyžiadali ľudský život.

Polícia upozorňuje vodičov, aby aj nepodceňovali počasie a prispôsobili vedenie vozidla poveternostným podmienkam. Používanie reflexných prvkov v mnohých prípadoch prispelo k záchrane života. Pri prechádzaní cez cestu treba prednostne použiť priechod pre chodcov, nevstupovať na vozovku, ak prichádza vozidlo s právom prednostnej jazdy, umožniť električke plynulý prejazd a neprechádzať jednotlivo, ale v skupinách.

Netreba vstupovať na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nie je možné cez vozovku bezpečne prejsť, neprekonávať zábradlie ani iné zábrany, bezdôvodne sa nezdržiavať a nezastavovať po vstupe na vozovku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR