Matovič bude výboru vysvetľovať, či podnikal na živnosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico sa nenechá opľuť, Matovič je ochotný sa ospravedlniť
Líder OĽaNo Igor Matovič na nádvorí Úradu vlády SR pred svojim brífingom po skončení tlačovej besedy predsedu vlády Roberta Fica. Bratislava, 14. august 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 22. mája (WebNoviny.sk) – Líder OĽaNO Igor Matovič bude musieť parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetliť, či podnikal na živnosť, od kedy je poslancom NR SR.

Podnet proti Matovičovi podala koalícia strán Spolu za Slovensko ešte pred marcovými parlamentnými voľbami. Tá poukazovala na to, že Matovič mal počas výkonu poslaneckého mandátu otvorenú aj živnosť. „Neporušujem zákon, nepodnikám. Na živnosť nič nerobím,“ povedal pre agentúru SITA Matovič.

Matovič podnet proti nemu zaregistroval. „Myslel som, že išlo o zviditeľnenie tejto koalície pred voľbami. Ak by si naštudovali zákon, vedeli by, že živnosť sa dá pozastaviť maximálne na tri roky. Ak je teda niekto poslanec NR SR, musí si živnosť pozastaviť opakovane, vždy na tri roky,“ povedal Matovič s tým, že má živnosť pozastavenú od roku 2010, od kedy je poslancom parlamentu.

Prvýkrát ju mal pozastavenú do roku 2013, teraz ju má pozastavenú do leta 2016 a v lete si ju bude musieť pozastaviť na ďalšie tri roky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor Matovič
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky