Športovým riaditeľom DAC sa stala iránska legenda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

DUNAJSKÁ STREDA 25. augusta (WEBNOVINY) – Športovým riaditeľom slovenského corgoňligového tímu DAC 1904 Dunajská Streda sa stala legenda iránskeho futbalu Nasser Hejazi.

„Do funkcie ho oficiálne uvedieme dnes. Hneď sa pustí do doťahovania niektorých črtajúcich sa transferov. Rakúsky útočník s macedónskym pôvodom Mensur Kurtiši však medzi nimi nebude. Je pravda, že sa nám ozval, ale my sme nereflektovali,“ povedal v utorok pre agentúru SITA prezident klubu zo Žitného ostrova Khashayar Mohseni.

Päťdesiatdeväťročný bývalý brankár Hejazi naposledy mal na starosti futbalové záležitosti v štruktúrach domáceho klubu FC Esteghlal Teherán. Rodák z iránskej metropoly počas vlastnej aktívnej činnosti absolvoval 62 vystúpení za národný tím a štartoval aj na OH 1972 v Mníchove a MS 1978 v Argentíne. Ázijská futbalová konfederácia (AFC) ho neskôr zvolila za druhého najlepšieho brankára kontinentu v 20. storočí.

O Hejaziho služby sa koncom 70. rokov niekoľko mesiacov intenzívne uchádzal Manchester United, ale v tom čase iránska federácia IRFF nefungovala pre islamskú revolúciu, takže na Old Trafford napokon prišiel Gary Bailey.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Khashayar Mohseni