Smer má expertov na úrovni srandistu s grafom, tvrdí Sulík

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard sulik
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 26. apríla (WEBNOVINY) – Riešenia, ktoré premiér Robert Fico ponúka na zníženie deficitu, nebudú podľa predsedu SaS Richarda Sulíka fungovať, zastavia rast ekonomiky, čo sa vláde napokon vypomstí.

„To, čo chcú urobiť, iba vyženie tých, ktorí ťahajú ekonomiku, alebo rezignujú na to, aby sa snažili tvoriť hodnoty. Bude ich tlačiť do obchádzania daňových povinností. To je socanský sortiment riešení, ktoré ešte nikde poriadne nefungovali,“ povedal Sulík v rozhovore pre agentúru SITA.

Doteraz predstavené kroky vlády považuje Sulík za riešenia postavené na ľudskej závisti, zvažované zníženie odvodu do druhého piliera zasa označil za krádež budúcich dôchodkov. Líder liberálov zdôraznil, že Fico nedostal mandát na znižovanie deficitu okrádaním ľudí.

„On sľúbil ľuďom istoty, že na krízu nedoplatia. Teraz ide živnostníkom zobrať paušálne výdavky, dohodárov zaťažiť odvodmi, chce okradnúť sporiteľov. Na toto nedostal mandát, to nesmie robiť, je to v hrubom rozpore s tým, čo pred voľbami sľúbil,“ vyčíta predsedovi vlády.

Na poznámku, že aj odvodová reforma bývalej vlády počítala so znížením paušálnych výdavkov pre živnostníkov či zavedením odvodov pre ľudí pracujúcich na dohodu, povedal, že súčasťou reformy boli aj kompenzačné opatrenia.

„Napríklad zrušenie odpisov pre živnostníkov alebo zníženie ich odvodových sadzieb. Mám obavu, že oni si vytrhnú jednu vec, lebo tam vidia peniaze, a napáchajú škody, pretože o systéme vedia príliš málo,“ povedal s tým, že znalosti expertov Smeru-SD sú na úrovni „srandistu s grafom“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard SulíkRobert Fico
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a SolidaritaSMER-SD