Údajný boss nitrianskeho podsvetia je na slobode

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lubos f.
Údajný boss nitrianskeho podsvetia Ľuboš F. Foto: SITA

BRATISLAVA 26. apríla (WEBNOVINY) – Údajný šéf nitrianskeho podsvetia Ľuboš F., ktorý bol od januára pre obvinenie z podielnictva vo väzbe, je na slobode.

Ako informuje portál Čas.sk, o jeho prepustení rozhodol nitriansky krajský súd. Policajti z úradu boja proti organizovanej kriminalite ho zadržali v januári v dome jeho matky v Nitre.

Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu podielnictva. Prípad súvisí s nelegálnym príjmom z daňovej trestnej činnosti. Sudca ho vzal do väzby.

Minulý týždeň Okresný súd Nitra vyhovel žiadosti Ľuboša F. o prepustenie na slobodu. Prokurátor však podal sťažnosť, o nej vo štvrtok rozhodoval senát nitrianskeho krajského súdu. Sťažnosť prokurátora zamietol a Ľuboš F. sa tak dostal na slobodu. Popoludní vyšiel z banskobystrickej väznice.

Ľuboš F. patril podľa portálu Čas.sk k starej garde slovenského podsvetia. V 90-tych rokoch sa pohyboval v blízkosti bossa bratislavského podsvetia Miroslava Sýkoru. Toho zavraždili v roku 1997. Meno Ľuboša F. sa skloňovalo v súvislosti s krádežou peňazí z VÚB banky v Nitre v januári 1996. Zmizla vtedy historicky najvyššia suma – 173 miliónov slovenských korún. Prípad nie je dodnes ukončený.

Vypovedal aj v kauze vraždy Róberta Remiáša, ktorý zomrel pri výbuchu nálože v jeho aute v apríli 1996. Remiáš bol spojkou s bývalým príslušníkom SIS Oskarom Fegyveresom, korunným svedkom prípadu zavlečenia syna exprezidenta Michala Kováča do Rakúska.

Bratislavský krajský súd Ľuboša F. v januári 2009 oslobodil spod obžaloby pre podvod s diaľničnými známkami z roku 2001. V novembri 2008 mu neznámy útočník rozstrieľal garáž v Nitre a poškodil aj dve jeho luxusné autá. Jeho meno figuruje v skupine piťovci v mafiánskych zoznamoch, ktoré vlani na jeseň unikli z polície. Ako uzatvára čas.sk, Ľuboš F. nemá rád, keď ho označujú za šéfa nitrianskeho podsvetia.

Video: Údajný boss nitrianskeho podsvetia pokladal väzbu za politickú hru (27. januára 2012)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľuboš F.Miroslav Sýkora