Zlodeji si odnášali lup, v škodovke sa viezlo 16 ovečiek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ovce
Foto: SITA/KRPZ Banká Bystrica

BRATISLAVA 13. júna (WEBNOVINY) – Policajti v Lučenci dnes obvinili štvoricu mužov, ktorá prevážala kradnuté ovce v Škode Favorit. V osobnom aute boli štyria muži, 13 kradnutých ovečiek a tri, ktoré im patrili.

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, z krádeže v spolupáchateľstve obvinili 33-ročného Jozefa z Boľkoviec a troch občanov Maďarskej republiky vo veku 19, 27 a 30 rokov po tom, ako ich dnes približne o druhej ráno skontrolovala policajná hliadka.

Štvorica mužov ukradla 13 mladých oviec z ovčína za obcou Mikušovce v utorok po desiatej večer. Každá z nich vážila od 20 do 25 kilogramov a poškodenej spoločnosti spôsobili škodu odhadnutú na 1 810 eur.

Podľa Faltániovej trojica maďarských občanov pricestovala na Slovensko v utorok popoludní a so sebou priviezli aj jedno teliatko, ktoré u nás mali vymeniť za ovce. „V Lučenci v časti Horná Fabiánka, sa im teliatko vymeniť nepodarilo, preto kúpili tri ovce. Naložili ich do auta a spolu s teliatkom a s Jozefom prišli do Trebuľoviec, kde teliatko vyložili,“ povedala Faltániová.

Ovce
Foto: SITA/AP FreeImages.com

Následne k trom ovciam, ktoré mali v aute, pribudlo ďalších 13, ktoré spoločne ukradli. Jozef vošiel cez otvorené okno do ovčína, odkiaľ podával ovce spolupáchateľom, ktorí ich odnášali do vozidla zaparkovaného vedľa areálu.

Pri cestnej kontrole policajti vyzvali mužov, aby predložili doklady totožnosti.

Po vystúpení z auta sa jeden z podozrivých dal na útek. Medzi tým už bola na ceste ďalšia policajná hliadka, spoločne všetkých mužov zadržali a predviedli na policajné oddelenie, doplnila Faltániová.

Policajti mužov umiestnili do policajnej cely a spracovali návrh na ukončenie veci v superrýchlom konaní. Všetci už boli v minulosti súdne trestaní. Za tento skutok môžu byť potrestaní odňatím slobody až na dva roky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR