Smer zdiera chudobných ľudí, tvrdí Igor Matovič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico
Odraz vo vode predvolebného bilbordu strany Smer-SD. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 12. júla (WEBNOVINY) – Za jedno veľké sklamanie považuje líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igor Matovič 100 dní vlády, pretože miesto šetrenia na štáte si premiér Robert Fico a strana Smer-SD zvolili iba zdieranie ľudí.

„Sto dní nás presviedča o tom, že istota pre občanov je to, že pracujúci ľudia, poctiví podnikatelia, chudobní dohodári, živnostníci sú tí, ktorí sa majú skladať na neschopnosť strany Smer-SD šetriť na štáte,“ uviedol pre agentúru SITA Matovič.

Nedodržiavanie sľubov

Igor matovic
Foto: SITA/Marián Peiger Foto: SITA/Marián Peiger

Kabinetu a najsilnejšej politickej strane odporúča držať sa predvolebných sľubov.

Ak Smer-SD hovoril, že chýbajúce peniaze chce nájsť u bohatých, mal tak podľa neho urobiť a nie zvyšovať odvody živnostníkom, rušiť dohody dohodárom a chudobným dôchodcom zobrať možnosť si privyrobiť.

„To nie je cesta, a to, čo sľúbili. Oklamali ľudí. Keď sa vrátia k vlastným sľubom, začnú nad nimi rozmýšľať a budú mať oči a uši otvorené aj k opozičným návrhom, môžu nájsť lepšiu cestu, ale obávam sa, že toho nie sú schopní,“ poznamenal Matovič.

Ficova vláda podľa jeho slov nepohla ani s politickými nomináciami do štátnych úradov a podnikov.

„Až sa mi zdá, že smerácky valec bude valcovať ešte efektívnejšie ako predošlá koalícia. Je to príliš veľké pokušenie, aby tomu odolali. Je to veľmi výhodné z pohľadu politických strán, dosadiť si do úradov svojich známych,“ dodal.

Starý známy Smer

Jediné pozitíva zatiaľ šéf Obyčajných ľudí vidí v povolebnej rétorike Smeru-SD, že sa bude stavať k opozičným návrhom konštruktívne a racionálne, prípadne ich podporí. „Ale postupne vidím, že sa nám vracia starý známy Smer, že to bola iba finta a prestáva ich baviť hrať sa na niečo iné, ako naozaj sú,“ vysvetlil.

Matovič naďalej trvá na tom, že poslanci za OĽaNO zahlasujú za každý dobrý návrh, aj vládneho Smeru-SD. „Hlasujeme naďalej podľa svojho svedomia a presvedčenia. Ak prestaneme takto hlasovať, namierim si to z parlamentu niekam inam, lebo potom by sa z nás stali takí štandardní politici,“ uzavrel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičRobert Fico
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSMER-SD