V Prešove deložovali neplatičov, dlhovali tisíce eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Neplatici
Deložovanie neplatičov z bytovky na Ulici Pod Hrádkom. Foto: SITA/Viktor Zamborský

PREŠOV 16. októbra (WEBNOVINY) – Prešovská radnica pokračuje v deložovaní neplatičov.

V utorok z jednej bytovky na Ulici Pod Hrádkom mesto vysťahovalo nájomníkov z troch bytov bez nároku na náhradu. Išlo o neplatičov, u ktorých sa dlh vyšplhal u každej z rodín nad 7-tisíc eur.

Dotknutí nájomníci odišli z bytov dobrovoľne, bez bytovej náhrady. Pracovníci úradu v utorok vypratali z uvoľnených priestorov posledné kusy nábytku a ďalšie nepotrebné predmety, ktoré tam bývalí nájomníci nechali.

Dvere zamrežovali, aby tam nebývali bezdomovci

Neplatiči
Foto: SITA/Viktor Zamborský

Na vchodové dvere namontovali mreže, aby sa do uvoľnených bytov nenasťahovali bezdomovci. Tento rok z tejto bytovky už desať bytov po neplatičoch radnica vysťahovala a ostávajú tu bývať posledné dve rodiny.

Primátor Prešova Pavel Hagyari informoval, že celú túto bytovku plánujú postupne úplne vyprázdniť a do konca roka zbúrať. Rodiny, ktoré tam ešte ostávajú a riadne platia nájomné, dostanú náhradné byty na Ulici K Starej tehelni, tiež po neplatičoch.

Bytovka Pod Hrádkom je v zlom stave, preto mesto nebude do jej rekonštrukcie ďalej investovať. Pod Hrádkom sú v súčasnosti celkom tri bytovky v podobnom stave, kde žije početná rómska komunita.

„V priebehu budúceho roka chceme vyriešiť aj ďalšie dve bytovky. Predpokladám, že do konca budúceho roka bude táto časť vyprataná a bude pripravená na parkovisko pre nový cintorín,“ uviedol primátor.

Byty nemali teplú vodu a zlú elektriku

Pôvodne tu bývalo v troch bytovkách 36 rodín. V bytoch nemajú teplú vodu, v zlom technickom stave je elektrické vedenie a odpad.

V Starej Tehelni získajú rodiny, ktoré si nájomné riadne platia, komfortnejšie bývanie. Vedúca oddelenia sociálnych služieb Beáta Horváthová uviedla, že rodiny, ktoré museli opustiť byty, odišli po vzájomnej dohode.

Dve rodiny s deťmi prichýlili príbuzní, jedna dvojčlenná rodina bez detí sa odsťahovala do Veľkej Británie. Situáciu v rodinách s deťmi budú monitorovať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavel Hagyari