Mikuláš Dzurinda kritizoval SDKÚ-DS, pustil sa aj do Fica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda Foto: SITA/Branislav Račko

BRATISLAVA 17. novembra (WEBNOVINY) – SDKÚ-DS podľa jej bývalého predsedu Mikuláša Dzurindu nerobí poriadne opozičnú politiku.

Ako povedal v sobotu na rokovaní Ústrednej rady strany, záleží, či SDKÚ-DS vie, čo chce hrať a či okresnú ligu, alebo sa chce vrátiť do extraligy.

Keď sa chce vrátiť do extraligy nemôže si nevšimnúť, že Robert Fico ide spájať zdravotné poisťovne za čo bohaté odstupné dostane Penta, Široký, Brhel.

Kritizoval, že po informáciách o odškodnom SDKÚ-DS zostala ticho. „Občas zamňaukáme. Treba sa biť. Budeme sa tomu prizerať,“ opýtal sa.

Na Slovensko sa podľa Dzurindu pomaly vracia mečiarizmus. Vracia sa s novou tvárou. „Fico nie je taký bububu, ale je veľmi rafinovaný. Vie osloviť publikum, rozdeľovať opozíciu. Postupne narastajú javy, ktoré ma znepokojujú a SDKÚ-DS mlčí,“ konštatoval.

Potešila ho Lucia Žitňanská

Lucia Žitňanská
Foto: SITA/Marián Peiger

Dzurinda kritizoval, že SDKÚ-DS nevydala žiadne vyhlásenie a že strana sa nepostavila do pozoru po oznámení rozsudku v spore medzi Michalom Kováčom a Ivanom Lexom.

„Dokedy budeme čakať, kým v base neskončí Lexa, ale Kováč? Vtedy nás to postaví do pozoru? Existuje hnusnejší symbol mečiarizmu ako Ivan Lexa,“ pýtal sa Dzurinda.

Prekáža mu aj mlčanie, keď Ivan Gašparovič nazval novinárku analfabetkou, pričom dodal, že on sám túto novinárku nemá rád. „ Ozveme sa, keď sa po nej zaženie ako Mečiar? Išlo pritom o Čentéša,“ zdôraznil.

Trochu Dzurinda pookrial, keď Žitňanská povedala, že minister spravodlivosti Tomáš Borec je len figúrka na šachovnici. „To bol najväčší výkon politika SDKÚ-DS. Nedokážeme takto pomenovať pravdu, aký hnoj je dnes v justícii, na ústavnom súde,“ konštatoval. Členov rady sa pýtal, či už je Gorila v pralese. „Už skapala? Čo do toho nebijeme. Žitňanská pekne povedala, že tí čo majú, nech idú do basy a tí, ktorých meno bolo poškodené, nech sú rehabilitovaní,“ upozornil.

Trápi ho aj minister dopravy Ján Počiatek. „Ten chlap nie je na odvolanie? Fico ho mal dávno stiahnuť. Koľko ľudí musí zomrieť, aby sa ministri spamätali? Je vážne podozrenie, že zlyhal štátny dozor, mal by sa pratať, aby nebránil vyšetrovaniu. Netreba sa Fica báť,“ povedal bývalý predseda strany.

Triafa ho šľak

Dzurinda
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Šľak ide Dzurindu trafiť ako nevie SDKÚ-DS Ficovi nastaviť zrkadlo a pripomínať istoty, ktoré sľuboval ľuďom.

„ Prečo sme ticho, keď idú VSŽ Amíci predať? To sa nevieme s Amíkmi porozprávať? Nevieme sa Fica spýtať, kde sú tie istoty? Jediný kto to v parlamente takto povedal, bola SaS,“ povedal.

Kritizoval aj memorandum Ľudovej platformy. „Ten text je smutný. Trpel som, keď som čítal blog Radoslava Procházku. Toho mám ešte menej rád ako novinárku, ale ten blog je presný. Nemali sme aspoň silu pomenovať, čo sa na Slovensku deje,“ opýtal sa.

Lídrovská taktovka pravice podľa Dzurindu leží na ulici. „Sulík dal návrh slávneho zákona o registrovaných partnerstvách a prišiel desať minút po hlasovaní. To je úžasná strana. Béla Bugár neexistuje. Matovič, Hlina to je iný kabaret. Do toho Lipšic, ktorý zabúda na Gorilu a čo robil. Do toho prichádza fešák Procházka, pokiaľ nezoberieme my odvahu do svojich rúk, budeme sa potácať,“ uviedol s tým, že lídrom bude ten, ktorý nemusí mať veľa programov, ale pomenuje a Slovákom jasne povie, že jeden mečiarizmus stačil. „Toto je naša šanca. Zobrať a zodvihnúť taktovku. To nie je taká taktovka, či budú také, alebo onaké dane, ale je to taktovka odvahy,“ dodal.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Béla BugárIvan GašparovičJán PočiatekMikuláš DzurindaRobert FicoTomáš Borec
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana