Referendum v Ruskej sa skončilo, starosta zložil telefón

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V piatich slovenských obciach sa koná referendum
Predčasné parlamentné voľby 2012 vo Veľkom Šariši (okres Prešov) boli spojené s referendom o odvolaní primátora. Veľký Šariš, 10. marec 2012. Foto: SITA/Viktor Zamborský

MICHALOVCE 25. novembra (WEBNOVINY) – V obci Ruská, okres Michalovce, sa na včerajšom referende zúčastnilo 273 zo 478 oprávnených voličov, čo predstavuje volebnú účasť 57,1 percenta.

O výsledkoch referenda po jeho skončení informoval agentúru SITA predseda referendovej komisie Albert Károly. Uviedol, že je to viac, ako stanovuje zákon.

„Z odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 272 platných a jeden neplatný. Na referendovú otázku: Ste za odvolanie Lászlóa Lakatosa z funkcie starostu obce Ruská odpovedalo áno 255 voličov a nie hlasovalo 17 voličov. Referendum prebehlo pokojne, bez akýchkoľvek rušivých momentov,“ informoval predseda referendovej komisie Albert Károly.

„Referendum v Ruskej na odvolanie starostu včera nebolo, bol to len nejaký prieskum verejnej mienky,“ odpovedal dnes ráno starosta László Lakatos na otázku, aká je jeho reakcia na výsledky ľudového hlasovania. Doložil, že ďalej rozprávať nechce a zložil telefón.

Okresná prokuratúra v Michalovciach vydala v piatok 23. novembra upozornenie, že pri vyhlasovaní referenda neboli dodržané niektoré zákonné ustanovenia a navrhla, aby upozornenie prerokovalo v tridsaťdňovej lehote obecné zastupiteľstvo a prijalo opatrenia na odstránenie nedostatkov v procese zvolávania zastupiteľstva a prijímaní nariadení. Súčasne navrhuje prijať opatrenia, aby sa v budúcnosti neopakovali nedostatky pri vyhlasovaní referenda.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať