Zvláštny mikulášsky balíček, našli dieťa v hniezde záchrany

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hniezdo záchrany
Foto: Ilustračné foto SITA/Mária Pietová

BRATISLAVA 6. decembra (WEBNOVINY) – V Hniezde záchrany v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach sa v noci zo stredy na štvrtok 6. decembra ocitlo druhé dieťa v tomto roku.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

„V tomto roku sa už po druhýkrát rozozvučal signál Hniezda záchrany a pracovníci neonatologického oddelenia sa ujali asi šesťtýždňového dieťaťa,“ uvádza Šustová.

Chlapec bol zabalený v perinke a fusaku. Dieťa je zdravé, bez známok násilia, váži 3 700 g, meria 53 cm. Od založenia hniezda ide o deviate dieťa v poradí.

Neonatologické oddelenie na Rastislavovej ulici naposledy prijalo dieťa prinesené do Hniezda záchrany 3. augusta tohto roku. Išlo o asi dvoj- či trojtýždňového chlapčeka s váhou 3 520 g, ktorý meral 53 cm.

Postup po tom, ako dieťa niekto odloží do Hniezda záchrany, závisí od jeho zdravotného stavu. Ak je všetko v poriadku, nie je dôvod ho držať na oddelení. Nemocničný referát sociálnej práce kontaktuje príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý by mal požiadať súd o rozhodnutie na jeho umiestnenie v dojčenskom ústave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia