Video: Kukláči spravili raziu na drogový gang v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Polícia SR

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) chytili pri protidrogovej akcii muža, ktorý figuruje aj v kauze vraždy Daniela Tupého.

Polícia dokonca radí Michala B. na čelo skupiny, proti ktorej zasiahli v stredu takmer dve stovky policajtov. To, že Michal B. bol jedným z piatich obvinených v prípade vraždy Daniela Tupého, potvrdil na tlačovej besede policajný prezident Tibor Gašpar.

Policajný šéf nechcel špecifikovať, čo u Michala B. policajti našli. „Nebudem špecifikovať, čo bolo nájdené u tejto osoby, pretože predpokladáme, že táto akcia bude mať svoje pokračovanie,“ uviedol Gašpar.

Nechcel tiež povedať, či môže jeho zadržanie znamenať posun v kauze Tupý. „Je veľmi predčasné na to odpovedať, ale budeme pracovať s rôznymi možnosťami, ktoré zákon dovoľuje, aby sme sa posunuli aj v tomto prípade,“ dodal.

Polícia v stredu zakročila proti drogovému gangu, ktorý podľa nej pôsobil v Bratislavskom kraji. Trestná činnosť skupiny spočívala podľa polície vo výrobe a predaji marihuany, pervitínu a kokaínu takzvaným veľkoodberateľom. Policajti zadržali počas akcie 12 ľudí.

„Vyšetrovateľ obvinil deväť osôb, hrozí im trest odňatia slobody v rozmedzí desať až pätnásť rokov,“ ozrejmil Gašpar. „V súčasnosti sa rozhoduje o väzobnom stíhaní štyroch osôb,“ doplnil. Pri akcii zaistili policajti aj omamné látky, rôzne zbrane, náboje či ručný granát. Na akcii pod taktovkou NAKA sa zúčastnilo 193 policajtov, nasadili 77 kukláčov a 14 príslušníkov zásahovej skupiny NAKA.

Zbrane
Foto: Polícia SR
Naboje
Foto: Polícia SR

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel TupýTibor Gašpar