Strana KDH je podľa Igora Matoviča drasticky zhnitá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Matovič
Predseda OĽaNO Igor Matovič. Foto: SITA / Marko Erd

BRATISLAVA 7. februára (WEBNOVINY) – Predseda Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič považuje KDH za drasticky zhnitú stranu.

Povedal to vo štvrtok novinárom po tom, čo Daniel Lipšic zverejnil v NR SR esemesky od neho, v ktorých mu ponúkal miesto v jeho hnutí, alebo spoluprácu, ak sa rozhodne založiť nový subjekt.

„Písal som mu, keď mu hrozilo, že ho vykopnú z KDH. Ja som vždy tomu lepšiemu v KDH držal palce, aby obrodili KDH, pretože je to drasticky zhnitá strana, ktorá zneužíva kresťanstvo. Dala si ho do názvu, tvária sa ako kresťania, ale ich skutky tomu nenasvedčujú. Z toho zlého, čo sa v KDH nachádza, určite menšie zlo bolo Lipšic, Procházka, Žitňanská,“ povedal Matovič s tým, že keď videl, že menšie zlo chcú vykopnúť, tak Lipšicovi podal pomocnú ruku, lebo hovoril, že možno z politiky odíde.

„Vždy je lepšie, keď v politike zostane menšie zlo, ako keby tam malo zostať väčšie zlo,“ konštatoval.

Matovič tvrdí, že fandil Lipšicovi, aby KDH obrodil zvnútra. Rovnako fandí aj Radoslavovi Procházkovi. „Nie je dobre, aby sme mali stranu, ktorá sa tvári, že je kresťanská, ale keď si mladý človek predstaví kresťanstvo, predstaví si farizejov z KDH. Potom, čo si myslí o kresťanstve? To je na vracanie,“ vyhlásil Matovič.

Lipšic vo štvrtok v parlamente počas rozpravy k vyšetrovaniu kauzy Gorila zverejnili esemesky, ktoré mu pred rokom posielal Matovič. Ten mu v správach ponúkal spoločnú cestu, ak by Lipšica z KDH vyhodili. Ak by sa rozhodol založiť vlastnú stranu, Matovič mu ponúkal spoluprácu. Lipšic hovoril o esemeskách potom, čo ho Matovič kritizoval za jeho vystupovanie ku kauze Gorila.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicIgor Matovič
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie